Guvernul a decis infiintarea Comisiei pentru intampinarile expropriatilor in favoarea Metrorex

Joi, 30 Septembrie 2010, ora 09:21
1092 citiri
Guvernul a decis infiintarea Comisiei pentru intampinarile expropriatilor in favoarea Metrorex

Intampinarile persoanelor propuse pentru expropriere in vederea constructiei metroului pe tronsonul Drumul Taberei-Pantelimon vor putea fi inaintate unei comisii care cuprinde experti, reprezentanti ai Guvernului, Primariei Generale si ai celor care urmeaza sa fie expropriati, transmite NewsIn.

In componenta acestei comisii va intra un director general in Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, primarul Capitalei, trei specialisti in domeniu si trei proprietari de imobile alesi prin tragere la sorti dintr-o lista de minimum 25 de persoane.

Sarcina comisiei este sa solutioneze in 30 de zile eventualele intampinari depuse de catre proprietari la notificarile de expropriere trimise de catre Metrorex.

"Constituirea acestei comisii este o procedura legala, necesara pentru continuarea pregatirii acestui proiect extrem de important pentru bucuresteni si nu numai" a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Deja Metrorex a demarat procedurile premergatoare exproprierii propriu-zise: identificarea exacta a locatiilor imobilelor care urmeaza sa fie expropriate, trasarea planurilor si vizarea acestora de catre Oficiul Teritorial de Cadastru si Publicitate Imobile, identificarea proprietarilor imobilelor ce urmeaza a fi afectate de expropriere, intocmirea rapoartelor de evaluare cu scopul de a stabili valoarea de despagubire ce va fi notificata, intocmirea si transmiterea notificarilor catre proprietarii de imobile ce urmeaza a fi exproprietate.

In paralel, o serie de 55 de terenuri aflate in proprietatea publica a statului au fost intabulate in favoarea Metrorex.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#comisie, #expropriati, #guvern, #metrorex , #stiri Metrorex