Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum incearca Metrorex sa-i convinga pe bucuresteni sa parcheze la Straulesti

Cum incearca Metrorex sa-i convinga pe bucuresteni sa parcheze la Straulesti


Persoanele care detin abonamente lunare sau anuale la metrou vor beneficia de parcare gratuita la Terminalul Multimodal Straulesti, incepand din 1 martie, potrivit unui comunicat transmis vineri de Metrorex.

In cadrul acestui program-pilot, detinatorii de abonamente Metrorex primesc parcare gratuita in Terminalul Multimodal Straulesti pentru un interval zilnic de pana la 13 ore, intre orele 06:00-21:00.

In cazul depasirii intervalului orar sau a duratei maxime de 13 ore a stationarii gratuite, soferii vor achita integral pretul de parcare corespunzator stationarii, mentioneaza Metrorex.

Pentru restul utilizatorilor parcarii, tariful va ramane in continuare la 0,5 lei/ora.

Scopul derularii proiectului-pilot este de a identifica modalitati concrete de crestere a gradului de utilizare a parcarii Park&Ride de la Terminalul Multimodal Straulesti, prin introducerea unor noi variante de tarifare, mentioneaza Metrorex.

De asemenea, pentru o analiza exacta a oportunitatii proiectului, Metrorex va realiza un sondaj de opinie in legatura cu beneficiile si gradul de satisfactie al calatorilor cu metroul privind modalitatea de exploatare a parcarii de tip Park&Ride.

Terminalul Multimodal Straulesti ofera calatorilor acces la transportul cu metroul, la transportul local public de suprafata (STB), parcare de tip Park&Ride si sali de asteptare. Terminalul Multimodal Straulesti are acces direct in statia de metrou Straulesti si este prevazut cu scara rulanta, lift si trotuar mobil.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1352 ori