Boc: fondul de salarii al Metrorex este mai mic decat in 2009

Miercuri, 17 Martie 2010, ora 23:35
1476 citiri
Boc: fondul de salarii al Metrorex este mai mic decat in 2009

Guvernul a aprobat bugetul Metrorex pe anul 2010, cu un fond de salarii mai mic decat cel din 2009, a anuntat premierul Emil Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Guvernul a aprobat bugetul in aceeasi zi in care au fost programate negocieri intre conducerea societatii si sindicalistii nemultumiti ca, in lipsa bugetului, nu pot negocia contractul colectiv de munca.

Greva de la metrou, programata incepand de joi, 18 martie, a fost anulata prin aprobarea bugetului in sedinta Executivului si in urma negocierilor dintre sindicate, reprezentantii Metrorex si ai Ministerului Transporturilor.

Directorul general al Metrorex, Gheorghe Udriste, a precizat saptamana trecuta pentru NewsIn ca legea interzice negocierea contractului colectiv de munca in lipsa unui buget aprobat.

Saptamana trecuta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou, Ion Radoi, a anuntat ca aproximativ 4.600 de angajati ai Metrorex vor intra in greva generala pe termen nelimitat, incepand cu 18 martie, deoarece nu a fost semnat contractul colectiv de munca, expirat la 1 noiembrie 2009. Metroul ar urma sa nu circule intre orele 4:00 si 16:00.

Curtea de Apel Bucuresti a admis in 2 martie recursul sindicalistilor de la metrou la decizia Tribunalului Bucuresti, instanta care a declarat nelegala greva declansata in noiembrie 2009. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#fonduri, #salarii, #metrorex, #boc, #guvern , #stiri Metrorex