Berceanu: Subventiile pentru transportul feroviar ar trebui sa creasca cu 30-40%

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 14:11
1232 citiri
Berceanu: Subventiile pentru transportul feroviar ar trebui sa creasca cu 30-40%

Rezolvarea problemelor din sistemul feroviar presupune o reducere a tuturor cheltuielilor si un calcul corect al subventiilor, a declarat, luni, ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Radu Berceanu, adaugand ca ajutoarele acordate companiilor de profil ar trebui sa creasca cu 30-40%.

"La noi, (subventia - n.r.) este pusa la niste cifre mult mai mici decat se stie de catre toata lumea ca sunt necesare si atunci bineinteles ca se acumuleaza permanent diferente, care se duc in arierate si creeaza cifre care pentru reprezentantii FMI sau pentru oricine altcineva arata nereguli. Cred ca trebuie sa dam subventiile care sunt normale, bineinteles dupa toate socotelile, dupa toate calculele", a declarat Berceanu, la finalul intrevederii cu reprezentantii FMI, care a avut loc la Ministerul Finantelor, precizeaza Mediafax.

El a precizat ca discutiile avute cu reprezentantii Fondului au vizat cele trei companii din domeniul feroviar si Metrorex.

"Noi am explicat care este situatia lor, ce s-a intamplat anul trecut si ce avem de gand sa facem anul acesta", a spus Berceanu.

El a adaugat ca reprezentantii Fondului au afirmat ca nu doresc impunerea unor masuri nerealiste la minister, dar "vor sa vada pasi inainte".

"Urmeaza sa ne mai intalnim, sa mai discutam", a afirmat ministrul Transporturilor.

 

#subventii, # transport, # feroviar, # berceanu , #stiri Metrorex