Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Proteste la Metrou. Angajatii Metrorex se pregatesc de greva generala

Proteste la Metrou. Angajatii Metrorex se pregatesc de greva generala


Angajatii Metrorex vor intra in greva de avertisment pe 17 septembrie, in intervalul orar 4 si 6 dimineata, in semn de proteste fata de salariile mici si conditiile dificile de munca.

Salariatii si reprezentantii sindicali sustin ca se pregatesc de greva generala pe 30 septembrie.

La greva generala de la metrou se vor solidariza si sindicatele de la RATB, astfel ca in 30 septembrie traficul public in Capitala va fi blocat pana la ora 16.00, au precizat liderii sindicali.

Sindicalistii reclama lipsa de comunicare a Guvernului, sustinand ca din ianuarie si pana in prezent au fost trimise lunar premierului Victor Ponta adrese in care era explicata situatia transportatorilor.

Potrivit lui Ion Radoi, presedintele Sidicatelor de la Metrou si al Federatiei ATU Romania, efortul bugetar necesar pentru rezolvarea cerintelor sindicalistilor Metrorex ar fi de 9 milioane de lei.

"Am ajuns intr-un impas privind negocierea contractului colectiv de munca (CCM) la metrou. (...) Pana acum am avut mai multe runde de negocieri cu reprezentanti ai administratiei, cu reprezentrantii Ministerului Transporturilor si cu ministrul delegat Doina Pana, care asigura dialogul social, de la Ministerul Muncii, si cu secretarul de stat Manaila de la Ministerul de Finante. Nu am ajuns la nicio intelegere, la niciun rezultat. Speram sa poata face acest lucru daca vor sa evite un conflict, care poate fi de proportii", declara, la sfarsitul lunii iulie, Ion Radoi.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1510 ori