Metrorex deschide ofertele pentru executia tronsonului Parc Bazilescu - Lac Straulesti

Vineri, 02 Martie 2012, ora 09:55
1525 citiri
Metrorex deschide ofertele pentru executia tronsonului Parc Bazilescu - Lac Straulesti

Metrorex deschide vineri ofertele depuse pentru licitatia deschisa in vederea atribuirii contractului de executie lucrari de extindere a retelei de metrou pe Linia 4 Tronsonul Parc Bazilescu - Laminorului - Lac Straulesti.

Lucrarile pentru extinderea retelei de metrou pe tronsonul Parc Bazilescu - Straulesti vor viza constructia tunelului, a galeriei, dar si a statiilor.

Castigatorul licitatiei va realiza si un depou, dar si un terminal multimodal si instalatiile aferente in vederea punerii in functiune.

Valoarea estimata a contractului este de 953,5 milioane lei, finantarea urmand a fi asigurata din alocatie de la bugetul de stat. Potrivit Metrorex, lucrarile vor fi finalizate intr-o perioada de 42 luni.

Contractul care va fi atribuit inglobeaza totalitatea lucrarilor necesare pentru extinderea retelei de metrou, respectiv a Racordului 2 al Magistralei 4, cu doua noi statii, fiind prevazute in acest sens lucrarile de structura tunel (1,3 km cale dubla), structura aferenta celor 2 statii (Laminorului si Lac Straulesti), depou de metrou, terminal multimodal si Park & Ride, precum si principalele dotari cu instalatiile si echipamentele necesare pentru punerea in functiune cu calatori a obiectivului.

Se urmareste realizarea unui sistem de transport integrat si neconcurential prin implementarea unor poli de schimb cum va fi cel de la Lac Straulesti in ideea de a stimula renuntarea benevola la folosirea automobilelor personale in favoarea transportului public in comun pentru deplasarile intraurbane si urbane.

In acest sens, a fost prevazuta amenajarea terenurilor la suprafata prin realizarea unui Nod intermodal in Zona Lac Straulesti - parcare si autogara (Park & Ride Straulesti) pentru calatorii din zona periurbana de nord vest a Capitalei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#tronson Parc Bazilescu Lac Straulesti, #Metrorex tronson, #Metrorex contracte , #Investitii