Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metrorex: Contractul de consultanta de 66 de milioane de euro nu priveste presa

Metrorex: Contractul de consultanta de 66 de milioane de euro nu priveste presa


Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex, a declarat ca nu este treaba presei de ce contractul de consultanta privind linia de metrou spre Otopeni costa 66 milioane de euro, aratandu-se iritat de intrebarile jurnalistilor.

Metrorex a incheiat recent un contract de 66,6 milioane euro cu asocierea Padeco (Japonia)/Oriental Consultants (Japonia)/Metroul SA Romania/Seneca Group International/Systra (Franta) pentru consultanta la legatura retelei de metrou cu Aeroportul Otopeni, linie care va fi pusa in functiune in 2017-2018.

"Consultantii vor face foarte multe actiuni (...). Este o lucrare complexa, sunt costuri care intra in norme internationale", a afirmat Udriste.

El a adaugat ca intregul proiect este evaluat la un miliard de euro si a devenit iritat atunci cand a fost intrebat cati kilometri de linie de metrou pot fi construiti cu 66 milioane de euro.

"Daca judecam la modul asta, cu banii astia s-ar face multe. Bun, este treaba dumneavoastra? Asa, daca vrem sa nu avem probleme, nu mai mancam, nu mai facem dragoste, nu ma bem. Nu mai facem nimic si mergem acasa", a raspuns Udriste.

La insistentele ziaristilor, Udriste a afirmat ca nu poate sa spuna cat costa un kilometru de linie de metrou.

Autoritatile romane au semnat vineri, la Ministerul Finantelor, acorduri de imprumut de 500 milioane euro cu Banca Europeana pentru Investitii (BEI), la o dobanda de sub 4%, pentru cofinantarea constructiei tronsonului de metrou Universitate-Pantelimon si investitii de mediu la Electrocentrale Paroseni.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 954 ori