Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In 2019, metroul va avea 100 de kilometri linie dubla si va prelua 260 milioane de calatori

In 2019, metroul va avea 100 de kilometri linie dubla si va prelua 260 milioane de calatori


Bucurestiul are, in prezent, aproape 70 de kilometri de retea de metrou, Capitala aflandu-se, de altfel, printre primele 60 de orase ale lumii care au introdus transportul subteran in urma cu 34 de ani.

Potrivit programelor actuale de dezvoltare a retelei de metrou, in anul 2019, aceasta va avea 100 de kilometri de linie dubla si ar putea prelua 260 de milioane de calatori, a declarat directorul general al Metrorex, Aurel Radu.

Metrorex deruleaza sase proiecte majore pentru extinderea retelei

In prezent, Metrorex are in derulare sase proiecte majore de infrastructura pentru extinderea retelei de metrou. Acestea sunt: Linia 5, cu tronsoanele Drumul Taberei - Pantelimon si Universitate - Pantelimon, Linia 6 - legatura retelei de metrou cu Aeroportul Henri Coanda - Otopeni, Linia 4 Lac Straulesti - Gara de Nord - Gara Progresu, Linia 7 Voluntari - Bragadiru, Linia 3 Anghel Saligny - Preciziei, Extindere Pacii - Centura de Vest si Linia 2 Berceni - Pipera, Extindere Pipera - Zona de servicii si locuinte Pipera - Tunari.

Dezvoltarea infrastructurii de metrou este o politica esentiala pentru evitarea supraaglomerarii traficului, a accidentelor, zgomotului, poluarii si a consumului de energie, iar implicarea intensa a autoritatilor pentru optimizarea acestui tip de transport public si a promovarii acestuia se concretizeaza prin sprijinul acordat constant in realizarea noilor linii de metrou, a completat directorul Metrorex.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1230 ori