Vanzarile Metro au crescut in urma crizei provocate de coronavirus

Joi, 19 Martie 2020, ora 16:41
1344 citiri
Vanzarile Metro au crescut in urma crizei provocate de coronavirus
Foto: Pixabay

Retailerul german Metro inregistreaza o crestere a vanzarilor in urma panicii cumparatorilor, care achizitioneaza paste, mancaruri gata preparate si conserve, a afirmat directorul general Olaf Koch, intr-un interviu acordat publicatiei germane de afaceri Wirschaftswoche, transmite Reuters.

"Veniturile noastre din Germania si din strainatate sunt peste nivelul de la inceputul acestui an. Acesta s-ar putea aranja in functie de cum progreseaza criza", a explicat seful retailerului german. El a adaugat ca exista o panica in privinta cumpararii de paste, marfuri uscate, mancaruri gata preparate si conserve, dar pana acum nu exista probleme in asigurarea furnizarii.

Increderea investitorilor si consumatorilor germani s-a prabusit in martie, din cauza efectelor negative ale pandemiei de coronavirus, (COVID-19), dupa ce analistii au avertizat ca cea mai mare economie europeana ar putea sa se contracteze cu 0,1% anul acesta. Ar fi prima scadere a economiei germane de la criza financiara din 2009 si ar urma sa duca la reducerea veniturilor din taxe, in timp ce se inregistreaza o majorare semnificativa a cheltuielilor statului pentru sprijinirea companiilor si gospodariilor afectate de epidemie.

Lupta impotriva noului coronavirus este "cea mai mare provocare" pe care a cunoscut-o Germania dupa al Doilea Razboi Mondial, a declarat miercuri Angela Merkel intr-un mesaj televizat catre natiune, o premiera pentru sefa Executivului german aflata la al patrulea mandat, gest la care ea nu a recurs nici macar in timpul crizei financiare din 2008-2009.

De asemenea, Merkel a criticat cumparaturile masive observate in supermarketuri. "Stocarea are un sens (...) Dar cu moderatie. Acumularea (de produse) ca si cand in curand nu s-ar mai gasi nimic este inutila si denota lipsa de solidaritate", a punctat Merkel la finalul mesajului sau.

In Germania, erau confirmate miercuri 11.973 de cazuri de COVID-19 si 28 de decese, fiind a treia tara europeana, dupa Italia si Spania, in ordinea numarului de infectari cu coronavirus.

Metro opereaza in 26 de tari, avand 771 de magazine si 150.000 de angajati.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#vanzari Metro, #crestere vanzari Metro , #stiri Metro