Romania - noua statie pentru societatea Yalco in extinderea acesteia in Europa de Sud-Est

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 05:44
1652 citiri

Prin crearea filialei Yalco Romania societatea elena Yalco intra pe piata romaneasca, aceasta aflandu-se in tratative si pentru cumpararea unei societati comerciale in Bulgaria.

De asemenea, societatea este interesata sa se extinda in Serbia si Turcia, pregatind in acelasi timp crearea la Inofyta Biotia a unui centru modern de logistics de 10.000 mp. cu un buget de 5,9 milioane de euro, centru ce va fi definitivat in al doilea semestru al anului 2008 cu finantare in proportie de 35% prin legea dezvoltarii.

Aceste anunturi au fost facute de directorul general al societatii, Sokratis Konstantinou, in timpul prezentarii proiectelor de dezvoltare a societatii la Uniunea Investitorilor Institutionali, unde a anuntat si ca noua filiala din Romania va distribui produsele companiei multinationale Black&Decker, urmand ca in cateva zile sa fie semnat si contractul de colaborare pentru o perioada de patru ani.

Yalco participa in proportie de 100% la capitalul social al Yalco Romania. Administratia societatii apreciaza ca filiala din Romania isi va incepe activitatea in cursul lunii martie, avand ca principali clienti hipermarketurile Metro, Carrefour, Praktiker, Brico, dar si alte hipermarketuri de pe intreg teritoriul Romaniei. Prin aceasta colaborare firma-mama isi va extinde prezenta in domeniul articolelor de uz casnic si al echipamentelor profesionale, asa cum s-a intamplat si in Ungaria, unde activeaza prin intermediul Yalco Hungary.

Potrivit datelor anuntate vanzarile grupului s-au cifrat in anul 2006 la 55,800 de milioane de euro, iar cele ale firmei-mame la 43,400 de milioane de euro. Profitul brut s-a cifrat la 2,400 de milioane de euro atat pentru grup, cat si pentru firma-mama, iar profiturile nete s-au cifrat la 1,3 milioane de euro atat pentru societatea-mama, cat si pentru grup. Yalco participa la reteaua elena de magazine specializate in vanzarea articolelor de uz casnic Omnishop in proportie de 80%, iar in prezent dispune de 43 de magazine, avand ca obiectiv ca pana in 2010 sa ajunga la 70 de magazine si sa se extinda in afara Greciei.

Yalco este, de asemenea, reprezentant si distribuitor exclusiv al produselor Evans &Taylor care au intrat pe piata elena in septembrie 2006 si se gasesc deja in 50 de magazine shop in shop, iar obiectivul este de a se ajunge la 150. Obiectivul Yalco este de a ajunge cea mai mare societate din domeniu in Balcani si in Europa de Est.

Sursa: Rador

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...