Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Militari Shopping Center - preluat pentru 20 de milioane de euro

Militari Shopping Center - preluat pentru 20 de milioane de euro

Compania imobiliara britanica Meinl European Land va dezvolta un centru comercial in care va investi 20 de milioane de euro, pe un teren pe care se gaseste deja un magazin Praktiker si unul Domo, conform unui comunicat al companiei.Meinl European Land a semnat contractele pentru dezvoltarea Militari Shopping Center, acesta fiind primul proiect al holdingului in Romania. Holdingul Meinl a preluat centrul comercial de la compania belgiana Liebrecht & wooD.

Desi magazinul Praktiker amenajat de grupul Metro are o suprafata de 14.000 de metri patrati, terenul preluat de Meinl permite extinderea complexului comercial cu inca 140.000 de metri patrati, se arata in comunicat.

Romania este a treia piata pe care Meinl European Land intra de la inceputul acestui an, dupa Polonia si Rusia, unde compania a lansat proiecte in luna septembrie, urmand ca pana la sfarsitul anului sa se concretizeze si scrisorile de intentie semnate pentru doua centre comerciale in Slovacia.

Meinl European Land Limited detine in prezent 92 de centre de retail in Cehia si 50 in Ungaria, cu o suprafata totala de inchiriere de aproape 400.000 de metri patrati.

Investitiile anuntate vor fi finantate de grupul imobiliar printr-o majorare de capital. Actionarii principali ai companiei sunt Meinl Bank din Austria si Caledonia Investments Trust din Marea Britanie, care detin impreuna aproape 23% din actiuni, restul fiind listate la bursa din Viena.

Sursa: Banii Nostri

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1333 ori