Metroul gratis in Grecia! "O cultura a evaziunii si a risipei scandaloase"

Joi, 30 Iunie 2011, ora 13:10
3017 citiri
Metroul gratis in Grecia! "O cultura a evaziunii si a risipei scandaloase"

Grecia a ajuns in pragul falimentului dupa ce a permis cetatenilor sai sa ocoleasca plata impozitelor si chiar plata calatoriei cu metroul.

Pe langa faptul ca nu platesc nimic pentru biletele de metrou, grecii nu au platit niciun cent din pretul de 1,6 miliarde de euro, cat a costat construirea metroului.

De altfel, metroul a fost "un cadou" din partea UE pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2004. In ceea ce priveste caile ferate grecesti, cheltuielile de 556 de milioane de euro nu sunt nici pe departe egalate de venituri, care se ridica abia la 89 milioane euro.

"Avem o companie de cai ferate care este falimentara, fara niciun dubiu. Si cu toate astea, nu e singura companie din Grecia care are asemenea salarii", a declarat fostul ministru grec al finantelor, Stefans Manos.

Evaziunea, vanata din elicopter 

"Mii de locuitori din nordul Atenei au fost identificati cu ajutorul elicopterului ca detin piscine si nu platesc niciun impozit, cum ar trebui. 300 de "fraieri" le-au declarat.

Restul gasesc metode ingenioase ca sa scape de un Fisc sub-dimensionat si care oricum inchide ochii in fata acelora care nu vor sa plateasca taxele si impozitele.

Guvernul a publicat o lista cu 70 de doctori care au inselat statul cu sume uriase, dar un oftalmolog a declarat la un post de radio ca "numai prostii platesc taxele".

"Prostii de europeni, poate", scriu la randul lor jurnalistii de la The Telegraph, citati de Stirile Pro TV.

Maseurii si cofetarii, pensionari la 50 de ani

Maestrii cofetari, prezentatorii de radio, frizerii si maseurii din baile cu abur se numara printre cele 600 de profesii in care este permisa pensionarea la 50 de ani, cu o pensie de stat care reprezinta 95% din salariul anual castigat in ultimele 12 luni de munca. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#dezastru, #faliment grecia, #grecia, #metrou, #pensie, #revolte , #stiri Metro