Metro se grabeste sa vanda hypermarketurile Real in urmatoarele doua luni

Vineri, 08 Martie 2019, ora 14:20
4354 citiri
Metro se grabeste sa vanda hypermarketurile Real in urmatoarele doua luni
Foto: CC0 Creative Commons

Retailerul german Metro AG si-a propus sa ajunga la un acord privind vanzarea lantului de hypermarketuri Real, in lunile aprilie sau mai, a declarat, joi seara, directorul general al Metro, Olaf Koch, citat de Reuters.

Koch a dezvaluit ca Metro poarta discutii cu cinci firme interesate de lantul de hypermarketuri Real, care realizeaza vanzari anuale de peste sapte miliarde euro gratie celor 279 de magazine.

"Discutam numai cu potentiali cumparatori care vor sa preia intreaga afacere", a spus Olaf Koch.

La inceputul acestui an, acelasi Olaf Koch declara ca se asteapta sa primeasca un pret bun pentru lantul de hypermarketuri Real, avand in vedere portofoliul sau imobiliar si afacerile sale in domeniul e-commerce. Cu toate acestea, o serie de bancheri sunt de parere ca Metro ar putea fi nevoit sa plateasca un cumparator pentru a scapa de hypermarketurile Real, care inregistreaza pierderi.

O serie de rivali germani, precum Kaufland, ar putea fi interesati de anumite magazine, in timp ce o serie de fonduri de private equity, precum Cerberus sau Lone Star, se afla printre posibilii cumparatori ai unor proprietati imobiliare aflate in portofoliul Real, au apreciat surse din mediul bancar.

"Nu putem exclude posibilitatea ca ofertanti sa se uneasca pentru a forma consortii", a precizat directorul general al Metro.

Autoritatea de reglementare in domeniul concurentei din Germania ar privi cu ingrijorare o eventuala preluare a lantului de hypermarketuri Real de catre un alt mare grup de hypermarketuri, deoarece o astfel de tranzactie ar afecta competitia.

Metro Group este una dintre cele mai mari si mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unitati in 29 de tari si peste 220.000 de angajati.

Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie 1996, cand a deschis primul magazin din Bucuresti. Astazi, reteaua numara 32 de magazine in 24 de orase.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#Metro vanzare Real , #stiri Metro