Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metro se extinde in Republica Moldova si investeste in Romania

Metro se extinde in Republica Moldova si investeste in Romania
Planurile pe termen scurt ale Metro Cash&Carry Romania vizeaza extinderea activitatii din Republica Moldova, unde vor mai fi deschise doua magazine, si modernizarea magazinelor mai vechi din Romania, a declarat un oficial al companiei citat de presa de specialitate.Prezente pe piata romaneasca din 1996, cand a investit 30 de milioane de euro pentru primul magazin, Metro a reusit sa ajunga la 23 de magazine si sa treaca rapid de cifra de afaceri de 1 miliard de euro.
Filiala din Romania este respeonsabila si de activitatea din Republica Moldova, unde Metro a deschis un magazin la Chisinau. Cat de curand vor fi deschise alte doua magazine in capitala acestei tari. Probabil unul dintre magazine va fi deschis pana la finele acestui an, iar cel de-al doilea undeva in 2007, data finalizarii celei de-a doua investitii nefiind inca stabilita cu exactitate.

Investitia medie pentru un cash&carry Metro se ridica la 10-15 milioane de euro, suma care va fi alocata si pentru proiectele din Republica Moldova.

In ceea ce priveste planurile din Romania, tinta pe termen scurt este consolidarea afacerii, neexistand planuri concrete pentru deschiderea unor noi magazine.

Trei dintre magazinele Metro urmeaza sa fie modernizate, respectiv cele deschise la intrarea pe piata, aproape cu zece ani in urma. Este vorba de magazinele din Brasov, Timisoara si Bucuresti (Militari), pe care compania vrea sa le aduca la standardele celor deschise anul acesta.

Potrivit unei estimari facuta anul trecut de fostul director general al companiei, Bert van der Velde, costul lucrarilor se va ridica la circa trei milioane de euro pentru fiecare magazin.

Pentru 2007, compania germana isi va revizui strategia, in functie de evolutiile pietei si va stabili planurile pentru anii viitori. Deocamdata planurile de dezvoltare si modernizare raman valabile. Dezvoltarea afacerii din Republica Moldova ramane de asemenea o prioritate pentru Metro.

Fostul sef al Metro Romania, Bert van der Velde conduce de la 1 iunie divizia Metro din Bulgaria, iar el a fost succedat de Francois Oliver, care a condus pana in luna mai reteaua de hipermarketuri Carrefour, iar ulterior a fost director general al Metro Cash&Carry Romania

Anul trecut, reteaua Metro Cash&Carry Romania a avut incasari de 1,245 miliarde euro.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1102 ori