Metro, profit la jumatate in T1 din 2009

Marti, 05 Mai 2009, ora 11:34
1667 citiri
Metro, profit la jumatate in T1 din 2009

Profitul operational raportat de Metro s-a injumatatit in primul trimestru al acestui an, a anuntat marti cel mai mare retailer listat din Germania, motivand scaderea prin deprecieri valutare si refuzand sa prezinte estimari detaliate pentru acest an, relateaza Reuters.

Insa Metro a anuntat ca profitul operational din luna aprilie, ce a inclus in acest an si Pastele, a depasit rezultatele din aceeasi perioada a anului trecut, dand sperante ca Metro ar putea depasi criza financiara si si-ar putea extinde pozitia de piata, potrivit Newsin.

"Suntem hotarati sa profitam de oportunitati", a declarat directorul executiv, Eckhard Cordes. Castigurile inainte de taxe si impozite (EBIT) din primul trimestru, ajustate la costurile de restructurare, au scazut cu 49,3%, la 84 milioane euro, ratand estimarea medie a analistilor dintr-un sondaj Reuters, de 103 milioane euro.

Metro a cheltuit in primul trimestru 33 milioane euro pentru programul de restructurare Shape 2012, ce tinteste sa majoreze profiturile cu 1,5 miliarde euro pana in 2012 si sa reduca 15.000 locuri de munca. Vanzarile au scazut cu 2,5%, la 15,2 miliarde euro, potrivite, in linii mari, cu estimarile.

Datele publicate luni au aratat ca vanzarile cu amanuntul din Germania au scazut cu 1,5% in martie, peste asteptari, in contextul in care cetatenii au redus cheltuielile din cauza cresterii somajului.

Metro a refuzat sa ofere estimari detaliate pentru anul in curs, anuntand ca nivelul ridicat de nesiguranta in ceea ce priveste evolutiile economice face imposibila o previziune viabila.

 

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#metro, #profit, #scadere, #vanzari , #stiri Metro