Metro Cash&Carry isi muta cartierul general in Pipera

Marti, 19 Februarie 2008, ora 15:16
1343 citiri
Metro Cash&Carry isi muta cartierul general in Pipera

Retailerul german Metro Cash & Carry a inchiriat 7.000 metri patrati de birouri in cladirea Twin Towers Barba Center, unde isi va reloca activitatea, au anuntat reprezentantii firmei de consultanta imobiliara Cornerstone International, companie achizitionata recent de catre Atisreal.Noul sediu al Metro va fi localizat intr-o cladire de birouri de clasa A din cadrul proiectului Twin Towers Barba Center din Pipera si care dispune de o suprafata inchiriabila de circa 60.000 metri patrati, impartiti in doua cladiri similare. Noua locatie va oferi retailerului un acces facil la principalele drumuri nationale, dar si catre aeroporturile Aurel Vlaicu si Henri Coanda.


Fiecare cladire are 10 etaje, parter si mezanin pentru spatii comerciale si alte facilitati precum restaurante, baruri, sedii de banca si agentii de turism. Cladirile beneficiaza, de asemenea, de doua nivele de parcare undeground pentru 400 de masini, insa cele 85 de locuri rezervate Metro sunt insuficiente si se cauta solutii pentru parcaje si in afara cladirilor.


"Marile incercari au nevoie de solutii originale. Pentru noi a fost o oportunitate de a rezolva aceasta problema si am reusit sa le gasim celor de la Metro un spatiu de birouri intr-un timp relativ scurt. Cooperarea dintre departamentele noastre a facut ca acest lucru sa fie posibil, iar reprezentantii Metro sa fie multumiti", a declarat reprezentantul Atisreal, Viorel Lacatus.


Metro Cash & Carry Romania s-a lansat oficial pe piata interna in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. Grupul german de retail Metro are sediul principal in Germania si este unul dintre liderii comertului la scara mondiala. In anul 2007, vanzarile Metro Group au depasit cifra de 65 miliarde euro, in crestere cu 10% fata de anul precedent. Compania numara 270.000 angajati si opereaza in aproximativ 2.400 de locatii din 30 de tari.


Compania Cornerstone International a fost achizitionata recent de catre Atisreal, divizia imobiliara parte a grupului francez BNP Paribas. Cornerstone a activat timp de sapte ani (n.red. pana in vara anului trecut) ca francizor al companiei CB Richard Ellis, in 2007 a inregistrat o cifra de afaceri de trei milioane de euro, iar portofoliul de clienti s-a dublat.


Atisreal, divizia imobiliara parte a grupului francez BNP Paribas, detine 60 de birouri in Europa , dar a incheiat si partaneriate cu mai multe companii din America si Asia.  Compania franceza a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 340 de milioane euro si a intermediat circa 5.000 de tranzactii.