Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metro a vandut de 2 miliarde euro in Romania in 2007

Metro a vandut de 2 miliarde euro in Romania in 2007
Grupul german de retail Metro Group a inregistrat anul trecut in Romania, prin cele doua divizii Metro Cash & Carry si Real, vanzari totale de 1,957 miliarde euro, in crestere cu 29,5% comparativ cu 2006, au anuntat reprezentantii companiei prezenti la conferinta anuala a Metro Group.Astfel, Metro Cash & Carry Romania a inregistrat prin cele 23 de centre de distributie operate la noi in tara vanzari de 1,590 miliarde euro, mai mari cu 11,3% fata de anul 2006 cand a raportat vanzari de 1,429 miliarde euro.


De asemenea, Real Romania a inregistrat in 2007 vanzari de 367 milioane euro, in crestere cu 347,6% fata de anul precedent cand a avut vanzari de 82 milioane euro."Suntem foarte multumiti de rezultatele obtinute in Romania anul trecut si suntem increzatori ca ne vom intari pozitia pe piata in anul fiscal 2008. Romania inca ofera un potential rezonabil pentru vanzarile brandurilor noastre Metro Cash & Carry si Real", au declarat reprezentantii Metro Group.In prezent Metro opereaza in Romania 37 de magazine din care 23 unitati Metro Cash & Carry si 14 unitati Real. Compania opereaza cu sase unitati mai mult decat in 2006, toate aceste magazine deschise anul trecut apartinand de altfel diviziei Real.Metro Cash & Carry Romania nu a mai inaugurat in ultimii doi ani nici un magazin nou, ci s-a bazat doar pe modernizarea celor existente. Modernizarea magazinelor Metro presupune o gama variata si imbunatatita in raionul de produse proaspete; echipamente noi, conforme cu normele internationale de calitate, o noua linie de virtrine pentru produsele congelate si extinderea suprafetelor de vanzare pentru diferite raioane. In Romania, Metro Cash & Carry Romania s-a lansat oficial in octombrie 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti.Real Hypermarket, divizia de vanzari cu amanuntul a grupului german Metro a intrat pe piata romaneasca in 2006, iar pana in prezent suma totala investita in cele 14 magazine este de peste 260 milioane de euro. Real Hypermarket a anutat ca intentioneaza sa inaugureze inca sapte magazine anul acesta in Romania, din care trei hipermarketuri vor fi deschise in Bucuresti si vor functiona non-stop.Grupul german de retail Metro are sediul principal in Germania si este unul dintre liderii comertului la scara mondiala. In anul 2007, vanzarile Metro Group au depasit cifra de 64,3 miliarde euro, in crestere cu peste 10% fata de anul precedent. Compania numara 270.000 angajati si opereaza in aproximativ 2.400 de locatii din 30 de tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 936 ori