Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Metro a preluat lanturile de magazine Wall-Mart in Germania si Geant in Polonia

Metro a preluat lanturile de magazine Wall-Mart in Germania si Geant in Polonia

Divizia de vanzari Real a grupului Metro si-a consolidat pozitia atat pe piata nationala, cat si la nivel international, prin preluarea lanturilor de magazine concurente, Wal-Mart in Germania si Geant in Polonia, potrivit unui comunicat din partea companiei.

Vanzarile de la Real si Extra au crescut in 2006 cu 4,6 la suta, atingand 10,4 miliarde euro. Valoarea EBIT (profitul operational inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor) la Real totalizeaza 45 milioane euro, in comparatie cu pierderile de 12 milioane euro fata de anul precedent. O parte importanta din profit, 44 milioane euro, este asociat repozitionarii companiei, prin achizitionarea Wall-Mart Germania si Geant Polonia. Cifra include si provizioane intra-grup, in valoare de 28 milioane euro.

Reteaua dezvoltata de Real in Romania include noua magazine in format hypermarket, cu 4.500 de angajati, cifra de afaceri la nivelul anului 2006 cifrandu-se la 82 milioane euro. 'Am reusit performanta ca in numai zece luni de la intrarea pe piata romaneasca sa deschidem opt hipermarketuri real, in 2006, desi in planul initial era prevazut un numar mai mic. Succesul inregistrat in orasele unde suntem prezenti (Timisoara, Constanta, Oradea, Sibiu, Craiova, Satu Mare, Brasov, Targu Mures si Baia Mare) ne-au determinat sa acceleram ritmul astfel incat, pana la sfarsitul anului 2008, sa avem deschise, in total, 21 de hipermarket-uri real, operationale in Romania', director general Real Hypermarket Romania, Tjeerd Jegen.

Grupul Metro este unul dintre cele mai mari grupuri de comert international. In anul 2006, compania, prin diviziile sale, a atins vanzari in valoare totala de aproximativ 60 miliarde euro. La ora actuala, grupul Metro este prezent in 30 de tari, unde detine peste 2.400 de magazine, in care lucreaza in jur de 270.000 de angajati.

Grupul detine mai multe divizii de vanzari, care isi desfasoara activitatea pe piete independente una fata de cealalta: Metro/Makro Cash & Carry - lider mondial de piata in comertul en-gros cu autoservire, hipermarketurile Real, si supermarketurile Extra, Media Markt si Saturn - lider pe piata retailului de electronice din Europa si Galeria Kaufhof - lantul de magazine pe raioane.

Bloombiz
(Sursa: Rompres)

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1079 ori