Londra - Arestari pe banda

Sambata, 30 Iulie 2005, ora 09:35
1106 citiri

Ancheta pe marginea atentatelor care au lovit Londra in cursul acestei luni a intrat intr-o faza activa, cu actiune si suspans. Doi dintre presupusii autori ai atentatelor din 21 iulie au fost arestati, ieri, a anuntat postul britanic de televiziune Sky News. Politia londoneza a anuntat inchiderea unei gari si a unei statii de metrou, precum si doua arestari, dupa descoperirea unor pachete suspecte. Politia a cerut posturilor de televiziune sa nu transmita in direct imagini, intr-o prima faza a operatiunii, afirmand ca se afla intr-o situatie dificila.

INTERVENTIE

Doua operatiuni in forta s-au desfasurat la Notting Hill (in vestul Londrei) si la statia Liverpool Street, in estul orasului. La Notting Hill au fost auzite mai multe explozii. Gara de la Liverpool Street a fost evacuata, iar politia a operat arestari. Doua femei ar fi fost arestate in cursul acestei operatiuni, au declarat surse politienesti, citate de AFP. Una dintre femei a fost arestata in timp ce statea la coada la bilete. "Mai multe pachete suspecte au fost gasite pe peroane, ceea ce a dus la evacuarea garii", au declarat sursele citate.

Traficul feroviar a fost intrerupt, dar cel al metroului nu, fara statie la Liverpool Street, insa. Cele doua arestari operate in cartierul Notting Hill, daca se confirma ca este vorba despre cei care au amplasat bombele la 21 iulie, asa cum sustine Sky News, ridica la trei numarul arestarilor de presupusi autori ai acestor atentate.

DE ANVERGURA

Sky News a afirmat ca operatiunea este mai substantiala decat raidurile din ultimele zile, iar politistii, imbracati in costume de protectie si purtand masti de gaze, au fost nevoiti sa o pregateasca in numai o ora si jumatate. Zona "asediata" se afla la numai 800 de metri de locul unde a fost descoperita, saptamana trecuta, o bomba abandonata, similara celor folosite in atentatele esuate.

Jurnalul National

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...