Cum ar putea arata metroul viitorului - Foto

Miercuri, 02 Aprilie 2014, ora 13:59
1528 citiri
Cum ar putea arata metroul viitorului - Foto

Imaginea traditionala a statiilor de metrou din Londra si New York, vaste, inalte, asemenea unor catedrale, ar putea sa se schimbe pana in 2075.

Doi arhitecti care lucreaza in Londra, Christopher Christophi si Lucas Mazarrasa, au propus un nou concept, pe care l-au denumit Hyper-Speed Vertical Train Hub, potrivit Mediafax.

Cei doi arhitecti care lucreaza in Londra spun ca, in viitor, metrourile ar putea folosi magneti pentru a urca pe exteriorul cladirilor, catre noi peroane verticale.

Proiectul lor presupune construirea unor zgarie-nori care sa inlocuiasca statiile de metrou traditionale, cu niste peroane verticale, care ar elibera spatiul atat de important in orasele aglomerate si ar redirectiona pasagerii mai eficient.

"Hyper Speer Vertical Train Hub isi propune sa rezolve provocarile inevitabile cu care se vor confrunta marile orase pana in 2075", spun arhitectii, "si ofera o solutie realizabila si sustenabila pentru viitorul transportului". Proiectul ar reduce impactul pe care il au statiile de metrou traditionale asupra spatiului si aglomeratiei din metropolele mondiale, ar scadea nivelul poluarii si ar creste eficienta retelelor de transport in comun.

Turnurile-noduri fervoiare ar putea sa devina "elemente de infrastructura repetabile". Zgarie-norii ar creste capacitatea statiilor de metrou, avand posibilitatea de a gazdui mai multe trenuri in acelasi timp.

Spatiul ramas liber pe locul fostelor statii de metrou va fi transformat in parcuri, la fel ca si terasele de deasupra turnurilor. Trenurile, care vor avea o capacitate de zece pasageri, asezati pe doua randuri, vor merge orizontal pana in apropierea turnurilor-statii. Apoi, se vor atasa de exteriorul cladirii cu ajutorul unui sistem magnetic si vor urca, vertical, pana in statie. Compartimentele individuale in care stau pasagerii vor pivota asemenea unei roti Ferris, astfel incat calatorii nu vor avea de suferit.

#metroul viitorului, #statii metrou, #peroane verticale metrou , #stiri Metro