Cetatea Supermarket

Joi, 26 Iulie 2007, ora 08:20
1109 citiri

Desi are o populatie de numai 110.000 de locuitori, municipiul Suceava ar putea concura peste cativa ani cu marile orase in materie de supermarketuri si hypermarketuri. Dupa deschiderea in 2003 a unui magazin Metro, unde s-au inregistrat printre cele mai mari vanzari din tara, fosta Cetate de Scaun a Moldovei este tot mai atractiva pentru investitorii in domeniu.

Urmatorul operator important prezent pe piata suceveana a fost Kaufland. Compania germana a inaugurat anul trecut un magazin de 18.500 de metri patrati, pe ruinele fostei fabrici de tricotaje Zimbru, in zona Universitatii "Stefan cel Mare". Investitia a fost de aproximativ 9 milioane de euro.

A urmat Selgros, cel mai mare hypermaket construit pana acum la Suceava. Complexul, care se intinde pe 7 hectare, a costat 15 milioane de euro. Lista se va imbogati cu un magazin Billa care va fi deschis la inceputul anului viitor. Magazinul, amenajat pe locul unde altadata erau cladirile fabricii Consuc, va avea o suprafata de 5.420 de metri patrati.

Ploua cu proiecte comerciale

Pe langa hypermaketuri, sucevenii vor avea si mai multe centre comerciale. Unul dintre acestea, Bucovina Shopping Center, va avea 55.000 de metri patrati si va fi ridicat pe terenurile fostei fabrici de mobila Mobstrat. Investitia apartine North Real Estate Opportunities Fund si este estimata la 60 de milioane de euro.

Un alt proiect ambitios se numeste Galleria Mall si va fi amenajat in zona Metro. Centrul comercial se va intinde pe 15.000 de metri patrati si va costa 15 milioane de euro. Investitia este rodul unui parteneriat intre GTC Real Estate Investments Romania si Aura Investments Ltd.

O alta initiativa apartine turcilor de la Akrom Akal, care detin fosta fabrica de textile. Acestia vor sa amenajeze pe terenurile societatii un centru comercial de aproximativ 30.000 de metri patrati.

Continuarea in <a href=http://www.evz.ro/article.php?artid=315579>Evenimentul Zilei</a>

<b>Bloombiz</b>

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...