Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Criza din Europa de Est dauneaza grav profitului Metro

Criza din Europa de Est dauneaza grav profitului Metro


Metro, cel mai mare retailer din Germania si al patrulea din lume, a revizuit in scadere estimarile de profit pentru 2012. Factorii care au contribuit la aceasta situatie sunt dificultatile din Europa de Est si de Sud si cresterea somajului.

Compania germana a redus profitul EBIT (inainte de dobanzi si taxe) prognozat pentru 2012 de la 2,37 miliarde de euro, la 2 miliarde de euro, anunta Agerpres.

Metro isi mentine insa obiectivul de a-si spori sustenabil vanzarile, precum si cele privind imbunatatirea fluxului de numerar si reducerea datoriei nete.

Metro Cash & Carry a inregistrat pierderi de 82 de milioane de euro in primul trimestru al anului, pe fondul scaderii preturilor de la electronice si a cheltuielilor legate de reorganizare.

Compania germana este prezenta in 31 de tari, avand aproximativ 670 de magazine cash & carry si 100.000 de angajati. In Romania, ea este prezenta din 1996 si detine 25 de magazine in 18 orase.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1409 ori