Global City Business Park, doar pe jumatate ocupat. De ce au fost sanctionati proprietarii

Miercuri, 26 Iunie 2013, ora 14:30
1925 citiri
Global City Business Park, doar pe jumatate ocupat. De ce au fost sanctionati proprietarii

Criza financiara si lipsa metroului in imediata apropiere stau la baza gradului redus de ocupare a complexului de birouri Global City Business Park, desi chiriile sunt sub cele din alte zone de birouri din Bucuresti, au declarat reprezentantii Global Finance, proprietarul proiectului.

"Criza financiara nu ne-a ajutat prea mult in atragerea de chiriasi. Nu au fost multe companii noi care au intrat in Romania, iar cele care erau deja prezente pe piata nu se extindeau. Erau aceleasi companii care se mutau in locuri mai mici si mai ieftine, iar unele chiar si-au oprit activitatea. Lucrurile s-au imbunatatit in ultima perioada, vedem extinderi, noi intrari pe piata. Multe dintre contractele din 2007 - 2008 au expirat, iar companiile cauta solutii mai economice", a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, Ivana Bozjak, partner and head of Real Estate Global Finance.

Investitie de 80 de milioane de euro

Terenul pe care este construit complexul a fost achizitionat in anul 2006, iar constructia a inceput in 2007. Prima cladire din complex a fost finalizata in 2009, ocupata circa 90%, iar cea de-a doua in 2010, care a atras chiriasi pentru doar 10% din spatii. In total, cele doua imobile au 51.000 de metri patrati, iar investitia alocata s-a ridicat la 80 de milioane de euro, sustinuta din fonduri proprii si din surse atrase de la banci.

Global City Business Park este amplasat in Pipera, intr-o zona cunoscuta pentru gradul ridicat de neocupare al cladirilor de birouri.

"Nu ne asteptam ca in 2013 sa avem un grad de ocupare de 50%, dar vremurile se schimba. Lucram la mai multe contracte si sper ca pana la sfarsitul anului sa avem o crestere importanta a gradului de ocupare, de 10%. Ultimele 6-9 luni au fost cele mai aglomerate dintotdeauna pentru ca sunt multe contracte care expira, iar companiile cauta alte spatii", a adaugat Bozjak.

#Global Business Park, #chirie birouri Bucuresti, #spatii birouri office , #Investitii