Veste bună pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Meta schimbă modul de afișare a știrilor

Miercuri, 29 Mai 2024, ora 21:04
330 citiri
Veste bună pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Meta schimbă modul de afișare a știrilor
FOTO: GSMArena

Meta, compania care administrează platforme precum Facebook, a introdus o nouă funcționalitate de afișare a știrilor. Similar cu inițiativa Google, Meta va afișa acum sumarul știrilor direct pe platformele sale, înlocuind link-urile către site-urile sursă.

Această schimbare ar putea afecta în mod semnificativ autorii de conținut, care vor avea mai puține șanse să atragă vizitatori pe propriile site-uri.

Modificare benefică pentru utilizatori

Teoretic, această modificare este benefică pentru utilizatori, care nu mai trebuie să părăsească platforma pentru a citi știrile. În loc să acceseze articolele-sursă, care pot conține reclame, utilizatorii vor vedea direct rezumatul creat de AI pentru fiecare știre. Astfel, aceștia pot continua navigarea în News Feed fără întreruperi.

Cu toate acestea, în practică, partenerii de conținut ar putea să nu mai fie motivați să își distribuie materialele prin platformele Meta. Beneficiile muncii lor par să se îndrepte către compania lui Mark Zuckerberg, în loc să atragă trafic pe site-urile lor.

Funcționalitatea Meta este similară cu AI Overviews de la Google, care a generat controverse în SUA. Utilizatorii au încercat să scape de această funcție, deoarece algoritmii Google direcționează mai puțin către site-urile sursă. Deși Meta nu se pretinde a fi o sursă principală de știri, până acum, afișa link-urile către sursele originale. Aceasta pare să se schimbe odată cu noua abordare.

Accesarea unui articol nu va mai direcționa automat utilizatorul către site-ul extern. În schimb, acesta va vedea o versiune intermediară a articolului, uneori copiată cuvânt cu cuvânt. Astfel, materialul citit nu va fi cel original, ci o reproducere care poate reflecta o viziune distorsionată, în funcție de setările AI-ului Meta.

Meta a depus eforturi pentru ca propria versiune de articol să semene cât mai mult cu cea a site-urilor originale, adăugând un buton "View sources" la materialul prezentat. Fără o reacție puternică din partea industriei de știri, micii întreprinzători vor trebui să se adapteze noului model de business, în care AI-ul este intermediarul conținutului creat de ei.

...citeste mai departe despre "Veste bună pentru utilizatorii Facebook și Instagram! Meta schimbă modul de afișare a știrilor" pe Ziare.com

#meta, #Facebook, #Instagram , #Stiri Internet

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

-0.0001

1 USD = 4.6576 RON

0.0516
  1. Google Chrome primește o actualizare importantă. Ce pot face acum utilizatorii Android
  2. OPPO pregătește lansarea globală a modelului Find X8 Ultra. Cu ce specificații vine
  3. Românul care a digitalizat peste 3.000 de primării din țară și-a extins proiectul și în SUA
  4. Elon Musk amenință că va interzice produsele Apple în companiile sale. ”Nimeni nu citește de fapt termenii și condițiile”
  5. AMD a lansat noua familie de procesoare Ryzen 9000 la Computex 2024
  6. Google, amendat cu 15 milioane de dolari. Motivul pentru care a fost sancționat gigantul american
  7. Un nou bug afectează aplicația Spotify: Playlist-urile utilizatorilor dispar
  8. Apple dezvăluie iOS 18, în cadrul WWDC24: Mai multe posibilități de customizare pentru utilizatori și dezvoltatorii de aplicații VIDEO
  9. Cea mai buna alegere pentru a găsi cele mai bune soluții audio Bose