Vanatorii cer reintroducerea cotelor pentru ursi, ecologistii ii acuza ca omoara pentru placere si bani

Sambata, 01 Aprilie 2017, ora 10:53
1611 citiri
Vanatorii cer reintroducerea cotelor pentru ursi, ecologistii ii acuza ca omoara pentru placere si bani
Foto: pixabay.com (Arhiva)

La doar cateva luni dupa ce s-a interzis complet impuscarea speciilor protejate, vanatorii fac presiuni pentru reintroducerea cotelor la ursi, invocand faptul ca acestia ar fi periculosi pentru gospodarii. Ecologistii sustin insa ca ar fi vorba doar despre bani.

Vanatorii sustin ca animalele s-au inmultit necontrolat si intra in gospodariile oamenilor. Unul dintre ei a filmat prapadul facut de un urs in tarcul lui de oi, relateaza ProTV.

Pe de alta parte, insa, din cauza legii recent introduse, vanatorii inregistreaza pierderi financiare. Organizarea unei partide de vanatoare la urs le aducea castiguri financiare chiar si 20.000 de euro, informeaza sursa citata.

Acum, vanatorii trebuie sa achite cotizatiile de circa 400 de lei lunar fara sa mai aiba vreun castig.

Directorul Asociatiei Judetene a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) pare sa fie de partea lor, aratand ca oamenii vor face tot ce pot ca sa isi apere gospodariile.

"Se vor pune capcane, vor fi prinsi cu caini ciobanesti, vor fi otraviti", a declarat Mugurel Draganescu, director AJVPS.

Ecologistii sustin insa ca ursii vor fi ucisi doar pentru placere si bani.

"Nu o sa se faca altceva decat vanatoare la trofeu, pe profit, iar problema intotdeauna va persista", a declarat Csibi Magor, Director WWF Romania.

Dupa interzicerea vanatorii la urs, pisica salbatica si lup, Ministerul Mediului a anuntat ca va infiinta Serviciul de Interventie pentru Animale Salbatice, dar acest lucru nu s-a intamplat pana acum. ...citeste mai departe despre "Vanatorii cer reintroducerea cotelor pentru ursi, ecologistii ii acuza ca omoara pentru placere si bani" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vanatoare ursi interzisa , #Stiri Mediu