Un oras din Germania, printre cele mai curate si ingrijite ale Europei - cum a fost posibil

Sambata, 02 August 2014, ora 12:56
4386 citiri
Un oras din Germania, printre cele mai curate si ingrijite ale Europei - cum a fost posibil
Foto: Archiproducts

Orasul Dresda din Germania, unul dintre cele mai curate si ingrijite ale Europei, a introdus in anul 1994 sistemul de colectare a deseurilor dupa metoda "pay-as-you-throw", bazat pe principiul: platesti exact atat cat ai aruncat.

Ideea nu era noua. S-a mai aplicat atunci si in alte orase europene, dar de remarcat este faptul ca la Dresda, in cei 20 de ani de cand se aplica sistemul, volumul deseurilor a scazut cu 50%, desi sursele care genereaza deseuri - in special ambalajele - au crescut simtitor - comenteaza portalul Factoom.

In majoritatea oraselor europene, inclusiv la noi, plata serviciilor pentru colectarea deseurilor se face forfetar. Indiferent cat ai deversat la ghena, serviciul de salubritate te taxeaza cu o suma fixa.

Serviciul "pay-as-you-throw" are la baza cantarirea deseurilor colectate si taxarea in functie de greutatea lor.

S-ar parea ca operatia este cam greoaie, dar acolo unde s-a aplicat sistemul s-a introdus si un dispozitiv automat de cantarire, in ...citeste mai departe despre "Un oras din Germania, printre cele mai curate si ingrijite ale Europei - cum a fost posibil" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#colectare deseuri, #deseuri reciclare, #cel mai curat oras, #oras curat ingrijit Europa , #Stiri Mediu