Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Un nou record in campania Romania Recicleaza: tulcenii au predat catre reciclare 12 tone de aparate electrice vechi!

Un nou record in campania Romania Recicleaza: tulcenii au predat catre reciclare 12 tone de aparate electrice vechi!


Asociatia Environ si Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor, in parteneriat cu Primaria Municipiului Tulcea si Servicii Publice SA Tulcea, au colectat deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) si bateriile uzate din peste 200 de locuinte din Tulcea, pe 29 septembrie.

Tulcenii au predat la punctul special amenajat circa 700 de echipamente electrice si electronice vechi (televizoare, ventilatoare, imprimante, aparate de uz casnic, s.a.) si acumulatorii portabili uzati.

Simultan, frigiderele, masinile de spalat vechi si alte aparate voluminoase au fost ridicate de la domiciliu de reprezentanti ai echipelor Environ si Servicii Publice SA Tulcea.

In total, 4 echipe au colectat peste 12.000 kg de aparate electrice vechi si 100 kg de baterii uzate, care au fost preluate si predate catre reciclare.

"Debutul celei de-a doua editii a campaniei Romania Recicleaza marcheaza colectarea unor cantitati record. Ii multumim domnului Primar Constantin Hogea pentru ca a facut front comun cu noi in colectarea a peste 12.000 kg de DEEE, sustinand aceasta initiativa. Le multumim si celor de la Servicii Publice SA Tulcea, condusi de domnul Aurel Gheorghiu, pentru implicare si pentru resursele suplimentare pe care ni le-au pus la dispozitie. Fara ajutorul lor nu am fi reusit sa atingem aceasta performanta intr-un timp atat de scurt! Implicarea lor ne confirma inca o data ca in demararea actiunilor de colectare si crearea unui sistem de management al deseurilor functional, suportul autoritatilor locale este fundamental - atat pentru informare, cat si pentru organizare si credibilizare", a declarat Roxana Puia, PR Manager al Asociatiei Environ.

Toti locuitorii care au predat minim 10 kg de deseuri electrice sau 5 kg de baterii uzate au fost recompensati cu tichete cadou.

Programul "Romania Recicleaza" isi propune sa creasca gradul de informare si constientizare al populatiei cu privire la necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, pentru un mediu sanatos. Campania continua cu Bontida (8 octombrie, Cluj), Ilva Mica (9 octombrie, Bistrita Nasaud) si Camarasu (10 octombrie, Cluj).

Potrivit prevederilor OUG nr.5/2015, autoritatile locale au obligatia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodariile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai putin de un centru pe localitate) sau colectarea periodica cu operatori desemnati.

Autoritatile publice, primarii de localitati mai mari sau mai mici, se pot inregistra in continuare in campania nationala "Romania Recicleaza". Programul se va derula pana pe 30 noiembrie, iar inscrierile se fac prin e-mail (logistica@environ.ro) sau direct prin telefon la numarul 031.827.0000.

Despre Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit care instituie in Romania principiul european al raspunderii extinse a producatorului in domeniul deseurilor de echipamente electrice si electronice, promovand activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectiva, reciclare si economie circulara in tara noastra.

Informatii complete despre activitatea organizatiei sunt disponibile pe www.environ.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1369 ori
Citeste mai multe despreromania recicleaza DEEE