Cu ce ne mai enerveaza UE: Ne spune cu ce sa facem curat si cu ce sa ne uscam parul

Miercuri, 03 Septembrie 2014, ora 09:55
2893 citiri
Cu ce ne mai enerveaza UE: Ne spune cu ce sa facem curat si cu ce sa ne uscam parul
Foto: Wikipedia

Uniunea Europeana (UE) a interzis, de la 1 septembrie, producerea si vanzarea aspiratoarelor mai puternice de 1.600W si ar putea lua o masura similara si pentru unele uscatoare de par, telefoane, prajitoare de paine sau fierbatoare.

Decizia are ca scop evitarea risipei de energie. Deci noile electrocasnice ar trebui sa fie mai prietenoase cu mediul inconjurator, dar la fel de eficiente.

"Contrar a ceea ce sustin unii in articole si comentarii, numarul watilor nu indica automat cat de bun este un aspirator, ci puterea electrica a motorului. Insa numarul watilor a fost folosit ca strategie de marketing, astfel ca s-a incetatenit ideea ca electrocasnicele mai puternice curata mai bine, ceea ce nu este adevarat.

Problema lor este ca multa putere electrica se pierde si nu este transformata in putere de absorbtie, iar consumatorul plateste mai mult decat ar fi trebuit", sustine Comisia Europeana.

Magazinele au voie sa vanda produsele care nu respecta noua regula pana la epuizarea ...citeste mai departe despre "Cum ne mai infurie UE: Ne spune cu ce sa facem curat si cu ce sa ne uscam parul" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#UE interzicere aspiratoare, #UE interzice aspiratoare puternice, #UE interzice aspiratoare, #UE interzice elctrocasnice , #Stiri Mediu