Trump va anunta diseara daca retrage SUA din Acordul de la Paris. Elon Musk si Tim Cook il avertizeaza sa n-o faca

Joi, 01 Iunie 2017, ora 11:38
1211 citiri

Fondatorul Tesla, Elon Musk, l-a avertizat pe Donald Trump ca va renunta la functia de consilier, daca va scoate Statele Unite din Acordul de la Paris. Presedintele american va anunta o decizie in acest sens joi seara.

"Nu stiu pe ce cale va merge (Acordul de la) Paris, insa am facut tot ce am putut pentru a-l sfatui direct pe presedintele Statelor Unite, prin altii din Casa Alba si prin consilii, sa ramanem", a scris pe Twitter Elon Musk.

Don't know which way Paris will go, but I've done all I can to advise directly to POTUS, through others in WH & via councils, that we remain- Elon Musk (@elonmusk) 31 mai 2017

Imediat dupa acest mesaj, seful Tesla a fost intrebat ce va face daca, totusi, Trump ia decizia sa scoata SUA din Acordul de la Paris privind lupta impotriva schimbarilor climatice.

"In acel caz, nu voi avea de ales si voi parasi consiliile", a raspuns Musk.

Will have no choice but to depart councils in that case- Elon Musk (@elonmusk) 31 mai 2017

Donald Trump nu a luat inca o decizie in acest sens, insa miercuri au aparut informatii, pe surse, ca va retrage Statele Unite din Acordul de la Paris.

Miercuri noaptea, presedintele american a transmis ca va face anuntul oficial joi seara.

"Imi voi anunta decizia pe Acordul de la Paris, joi, la 15:00 (22:00, ora Romaniei - n.red.) ", a scris pe Twitter Donald Trump.

I will be announcing my decision on Paris Accord, Thursday at 3:00 P.M. The White House Rose Garden. MAKE AMERICA GREAT AGAIN!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 1 iunie 2017

Musk face parte din doua consilii consultative ale Casei Albe si este unul dintre cei 18 lideri din mediul de afaceri care ii sunt consilieri lui Trump.

Fondatorul Tesla nu este insa singura personalitate americana care se opune scoaterii SUA din Acordul de la Paris. Chiar cativa apropiati ai lui Trump, printre care fiica sa si sotul ei, Ivanka Trump si Jared Kushner, amandoi consilieri, dar si secretarul de Stat Rex Tillerson sunt in favoarea mentinerii tarii in acord.

De asemenea, lideri ai unor companii uriase, precum Tim Cook, directorul executiv al Apple, s-au alaturat celor care sustin Acordul de la Paris. Cook i-a transmis, marti, lui Trump ca retragerea va afecta mediul de afaceri, economia si mediul inconjurator, scrie New York Times.

Tesla este una dintre sutele de companii care i-au cerut lui Trump sa nu retraga tara din Acordul de la Paris, potrivit site-ului lowcarbonusa.org.

Trump, care a sustinut intotdeauna ...citeste mai departe despre "Trump va anunta diseara daca retrage SUA din Acordul de la Paris. Elon Musk si Tim Cook il avertizeaza sa n-o faca" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Musk retragere consilier Trump, #Musk SUA retragere Acord Paris, #Trump SUA retragere Acordul de la , #Stiri Mediu