Trump a dat tonul, Putin ii tine isonul: Nu emisiile de gaze provoaca schimbarile climatice

Joi, 30 Martie 2017, ora 22:43
1444 citiri

Presedintele rus, Vladimir Putin, a pus la indoiala joi contributia omului la schimbarile climatice, sustinand ca incalzirea globala nu a fost provocata de emisiile de gaze cu efect de sera.

"Incalzirea a inceput in anii '30", a spus Putin in timpul unui forum privind Arctica la Arhangelsk, in Marele Nord rus, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea publica, transmite France Presse.

"La acea vreme nu existau asemenea factori antropologici cum sunt emisiile, dar incalzirea deja incepuse", a transmis presedintele rus, care a apreciat ca "imposibil" de oprit acest fenomen, ce ar putea fi legat, potrivit lui, "de cicluri globale pe Terra".

"Problema este de a ne adapta", a spus liderul de la Kremlin.

Aceste declaratii intervin in timp ce presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a semnat marti un decret prin care se dispune revizuirea unei masuri-cheie a predecesorului sau, Barack Obama, cu privire la clima, ce impunea centralelor termice reduceri drastice ale emisiilor de gaze cu efect de sera.

Trump a promis, de asemenea, o renastere a industriei carbunelui din SUA, al doilea cel mai mare emitator de gaze cu efect de sera dupa China. ...citeste mai departe despre "Trump a dat tonul, Putin ii tine isonul: Nu emisiile de gaze provoaca schimbarile climatice" pe Ziare.com

#Putin schimbari climatice, #Putin schimbari climatice om, #Putin schimbari climatice planeta , #Stiri Mediu