Tipuri de panouri fotovoltaice solare

Luni, 26 Iulie 2021, ora 15:01
1147 citiri
Tipuri de panouri fotovoltaice solare
panouri solare FOTO: zutech.ro

A devenit tot mai frecventa necesitatea oamenilor de a fi pe cont propriu atunci cand vine vorba de energia electrica si de a folosi surse de energie regenerabila, sanatoase pentru mediul inconjurator. Sistemele fotovoltaice sunt acele tehnologii care convertesc energia solara in energie electrica. Sistemele de panouri fotovoltaice utilizeaza lumina solara care apoi este transformata in energie electrica. Astfel, beneficiem de o sursa de alimentare cu energie pentru locuinta si electrocasnice.

Panourile fotovoltaice sunt o sursa energetica regenerabila, cu multiple beneficii: o durata de viata a echipamentelor de minim 25 de ani, costuri mici de mentenanta, instalare in orice loc din tara, indiferent daca exista si alte variante de energie electrica, reducerea poluarii, utilizare in orice perioada din an, costuri scazute la facturi, etc. In plus, daca generezi mai multa energie electrica decat cea pe care o consumi, surplusul va fi livrat in retea si apoi vei fi compensat.

Kiturile de panouri solare fotovoltaice iti garanteaza independenta energetica (circa 80% din consum este generat de panouri) si o factura redusa. Ca rezultat al duratei mari de viata a panourilor solare, locuintele pot contribui la obtinerea un certificat energetic superior. In plus, furnizeaza energie electrica in tot cursul anului, indiferent de anotimp.

Categorii de sisteme fotovoltaice: on-grid, off-grid si hibrid

Panourile on-grid sunt panouri solare conectate la reteaua nationala de energie electrica. Energia electrica produsa de panouri este folosita prioritar pentru consumul casnic. Energia suplimentara se livreaza in reteaua nationala spre alti consumatori. In cazul in care panourile fotovoltaice on-grid nu capteaza destula energie solara, diferenta se completeaza din reteaua publica. La final de luna, vei plati doar diferenta dintre energia produsa si ce ai consumat, ceea ce inseamna scaderea facturii chiar pana la 100%.

Panourile off-grid sunt acele panouri solare cu acumulatori care inmagazineaza surplusul de energie. Aceasta va fi ulterior folosita in cazuri cu productie energetica scazuta, adica in zilele innorate sau in cursul noptii. Este un sistem ideal si pentru zonele care nu au acoperire la reteaua nationala de energie. In plus, esti propriul tau producator: ai electricitate in orice moment, nu depinzi deloc de sistemul public si nici de vreun contract cu furnizori.

Sistemele hibrid acopera o categorie mai mare de nevoi de eficienta energetica, atat pentru consumatorii individuali, cat si pentru cei industriali.

Orice varianta te-ai decis sa alegi (on-grid, off-grid sau hibrid), beneficiile unui sistem fotovoltaic se simt pe termen lung: cresterea eficientei energetice a casei si implicit a valorii proprietatii. Pe langa acestea, prin panourile solare fotovoltaice, electricitatea produsa astfel are un tarif fix. Prin urmare, vei fi scutit de scumpiri periodice. Un alt avantaj al acestei tehnologii este acela ca, sistemul fotovoltaic nu produce zgomote si se poate amplasa pe orice tip de acoperis sau la sol.

#panouri solare, #panouri fotovoltaice , #Stiri Mediu

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Marile proiecte de infrastructură rutieră din România. Unde stăm pe loc și unde galopăm
  2. Ce țări a depășit România odată cu creșterea PIB-ului în ultimii 10 ani. Depășim state care nu au cunoscut comunismul
  3. O companie-gigant se extinde în România: vor fi angajați 800 de oameni
  4. OMV așteaptă o rată internă a profitabilității de 12% de pe urma dezvoltării proiectului Neptun Deep din Marea Neagră
  5. Încă 700 de lei de la stat, pentru o categorie de români: Klaus Iohannis a semnat
  6. Canicula topește economia României. Cum lovește căldura extremă transporturile: "Dacă te oprești în tabla asta, nu mai ai nicio șansă"
  7. De ce România nu a fost afectată de pana uriașă de curent din Europa de Est
  8. Veste bună pentru șoferii care merg spre Bulgaria. CNAIR suspendă astăzi o taxă importantă la frontieră peste Dunăre
  9. Semnal de alarmă la un important proiect de infrastructură: ”Termenul din PNRR este foarte greu de îndeplinit” FOTO&VIDEO
  10. Speranță pentru șoferi. Autoritățile spun că un nou lot de autostradă se poate deschide în iulie FOTO