Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi

Miercuri, 09 Martie 2016, ora 17:01
907 citiri
Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi
Foto: Arhiva Ziare.com

Taxa "la groapa", care ar putea incuraja reciclarea, apare intr-un nou proiect de ordonanta de guvern. Ar trebui aplicata de anul acesta la 80 de lei/tona.

Taxa pentru depozitarea deseurilor la groapa de gunoi, un proiect mai vechi pentru incurajarea reciclarii, capitol la care Romania este pe ultimul loc in UE, este cuprinsa intr-un proiect de ordonanta pus in dezbatere de Ministerul Mediului.

Anuntata inca din vara anului trecut de fostul ministru Gratiela Gavrilescu, taxa de 80 de lei/tona ar trebui aplicata din acest an.

In luna iulie 2015, fostul ministru al Mediului Gratiela Gavrilescu spunea ca de la 1 ianuarie 2016 va fi introdusa taxa "la groapa" in cuantum de 80 de lei/tona, care se va dubla pana la sfarsitul anului.

La inceputul lui martie, a fost pus in dezbatere publica pe site-ul Ministerului Mediului un proiect de ordonanta simpla, vizand introducerea acestei taxe, dar si alte modificari la OUG 196/2005 privind Fondul pentru Mediu.

Taxa ar urma sa fie ...citeste mai departe despre "Taxa "la groapa" sau cum incearca Romania sa iasa din gunoi" pe Ziare.com

#taxa groapa gunoi, #proiect mediu reciclare Romania, #taxa Romania groapa gunoi , #Stiri Mediu