Sute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la Paris

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 11:20
1152 citiri
Sute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la Paris
Foto: captura video/Facebook/Brian Barger

Sute de oameni au protestat joi in fata Casei Albe dupa ce presedintele SUA, Donald Trump, a anuntat retragerea tarii sale din acordul de la Paris privind schimbarile climatice, semnat de aproape 200 de tari la sfarsitul lui 2015.

Amerindieni, activisti, organizatii religioase, oameni politici si cetateni s-au intalnit in fata resedintei prezidentiale pentru a protesta fata de decizia lui Trump, care lasa SUA intr-o pozitie izolata in cadrul compromisului global privind clima, alaturi de Siria si Nicaragua, singurele tari care nu au semnat acordul, informeaza EFE.

Sub sloganul "Investeste in solutii", presedintele Comitetului National Democrat (DNC), Tom Perez, a insistat ca poporul american "va reusi" sa faca in asa fel incat tara sa se implice in protectia mediului inconjurator si a reiterat necesitatea de a continua lupta impotriva incalzirii globale.

Insa una dintre interventiile cele mai emotionante a apartinut amerindiencei Grayhawk Parsons, activista pentru drepturile amerindienilor din Standing Rock, care a relatat cum in Dakota de Nord, unde Trump a aprobat constructia unui mare oleoduct, companiile petroliere ataca membri ai comunitatii.

Parsons a povestit cum mai multe femei care se rugau in zona aflata in apropierea rezervatiei amerindiene au fost otravite de membri ai companiilor petroliere pentru a speria intreaga comunitate.

"Construiau un model despre cum aveau sa-i reprime pe civilii care se opuneau proiectului lor", a apreciat activista amerindiana.

"Aceasta persoana aflata de cealalta parte a strazii (cu referire la Donald Trump - n.red.) ne-a spus cine este. Nu a mintit in privinta propriei persoane, iar acesta a fost singurul lucru in legatura cu care nu a mintit", a declarat Parsons, care le-a cerut celor prezenti sa continue lupta pentru apararea naturii.

Printre participantii la protest s-a aflat si Ernesto Vargas, reprezentant al asociatiei Chispa pentru constientizarea schimbarilor climatice, care a amintit ca "poporul american doreste ca aceasta tara sa fie lider in lupta impotriva schimbarilor climatice".

Totodata, Vargas a amintit ca latino-americanii, indeosebi, sunt nu doar constienti de situatia in care se afla planeta, ci si de faptul ca reprezinta unul dintre grupurile cele mai afectate de inrautatirea climei.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisMacron ...citeste mai departe despre "Sute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la Paris" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Casa Alba Trump acord, #proteste Trump acord Paris , #Stiri Mediu