Sustinatorii Rosiei Montane ies din nou in strada: Tudose, nu cedam!

Miercuri, 30 August 2017, ora 16:20
2062 citiri
Sustinatorii Rosiei Montane ies din nou in strada: Tudose, nu cedam!
Foto: site Rosia Montana

Intentia Guvernului Tudose de a retrage nominalizarea Rosiei Montane de pe lista UNESCO si posibila acordare de avize pentru inceperea minei ii nemultumesc pe toti membrii campaniei Salvati Rosia Montana, care ameninta cu noi proteste de strada.

"Campania Salvati Rosia Montana cere de urgenta premierului Tudose sa nu permita distrugerea Rosiei Montane prin incheierea arbitrajului cu Gabriel Resources. Un compromis intre cele doua parti in litigiu ar avea valoare de lege pentru Romania si ar putea duce la retragerea dosarului de nominalizare in lista UNESCO si acordarea de avize pentru inceperea minei.

Totodata, membrii Alburnus Maior vor iesi in strada, vineri, 1 septembrie alaturi de prietenii Rosiei Montane din Bucuresti, Cluj, Iasi si alte orase din tara.

La exact 4 ani de la debutul protestelor din 2013 iesim din nou in strada pentru a protesta ferm impotriva incercarii guvernului Tudose de a ne lua tot ce am obtinut in toti acesti ani, pentru Rosia Montana si in lupta impotriva coruptiei", se arata intr-un comunicat cu titlul "Tudose, nu cedam Rosia Montana" remis miercuri Ziare.com.

USR avertizeaza ca Guvernul pregateste retragerea dosarului Rosia Montana de la UNESCO: Face blat cu Gabriel ResourcesTudose, despre Rosia Montana: Din cauza lui Ciolos, seful la tribul de tehnocrati, nu mai poti sa sapi nici dupa rame acolo

Conform reprezentantilor campaniei Salvati Rosia Montana, retragerea nominalizarii pentru lista UNESCO "ar fi un pas absolut necesar pentru stingerea litigiului cu Gabriel Resources".

"Graba premierului Tudose de a incheia arbitrajul se datoreaza faptului ca, in septembrie, arbitrajul Gabriel Resources vs. Romania intra intr-o noua etapa, aceea a marilor dezvaluiri.

Tribunalul de la Washington va publica plangerea integrala a companiei miniere impotriva statului roman. In acest memoriu, se vor regasi toate motivele pentru care firma canadiana cere despagubiri. Publicarea se va realiza doar daca nu se ajunge la un compromis intre statul roman si Gabriel Resources.

Teama ca Memoriul companiei va deveni public se pare ca ii ingrozeste pe cativa dintre politicienii care au sustinut de-a lungul timpului proiectul minier. Reactiile din presa din ultimele zile arata cat de exploziv ar putea fi continutul Memoriului si explica graba politicienilor de a incheia arbitrajul. Printre cei vizati de expunerea Gabriel Resources s-ar putea regasi si Calin Popescu Tariceanu sau Mihai Tudose, cei ce decid, in numele s ...citeste mai departe despre "Sustinatorii Rosiei Montane ies din nou in strada: Tudose, nu cedam!" pe Ziare.com

#protest Rosia Montana guvern Tudose , #Stiri Mediu