Suntem in prag de criza energetica. Transelectrica a trimis notificare Guvernului Grindeanu

Vineri, 13 Ianuarie 2017, ora 09:53
1822 citiri
Suntem in prag de criza energetica. Transelectrica a trimis notificare Guvernului Grindeanu
Foto: Arhiva/Ziare.com

Guvernul a adoptat, in sedinta de joi, o Hotarare care permite monopolului de stat Transelectrica sa ia mai multe masuri extreme, precum intreruperea exporturilor de energie, in caz de situatie extrema, actul normativ fiind propus de ministerele Energiei si Economiei, care au fost notificate miercuri de catre Transelectrica cu privire la iminenta aparitiei unei situatii de criza in functionarea Sistemului Energetic National.

"Hotararea este o masura preventiva si temporara care poate fi aplicata doar in conditiile aparitiei unei situatii de criza pe piata de energie in perioada urmatoare (16 ianuarie - 15 februarie 2017) si doar daca este amenintata siguranta populatiei ori a Sistemului Electroenergetic", a precizat Ministerul Energiei, intr-un comunicat.

Miercuri, 11 ianuarie, compania de stat Transelectrica, un monopol al transportului de energie electrica, a notificat oficial Ministerul Energiei, Ministerul Economiei si Autoritatea Natiionala de Reglementare in domeniul... citeste mai departe despre "Suntem in prag de criza energetica. Transelectrica a trimis notificare Guvernului Grindeanu" pe Ziare.com

#criza energetica Romania iarna 2017 , #Stiri Mediu