Si ce-ar fi daca toti am renunta la carne si am deveni deodata vegetarieni? Efecte nebanuite

Marti, 13 Iunie 2017, ora 11:51
2060 citiri
Si ce-ar fi daca toti am renunta la carne si am deveni deodata vegetarieni? Efecte nebanuite
Foto: Arhiva Pixabay

Fara indoiala ca daca toti oamenii ar renunta brusc sa mai manance carne, efecte ar aparea atat asupra sanatatii lor, cat si in ceea ce priveste economia, mediul si chiar clima.

De "ziua fara carne", sarbatorita, luni, BBC a trecut in revista cateva astfel de efecte, daca oamenii ar renunta complet la carne pana in 2050.

Un prim astfel de efect ar fi acela ca numarul deceselor ar fi cu 7 milioane mai mic, in fiecare an.

Fara carne in alimentatie inseamna si un risc mai mic de boli ale inimii, diabet, atac vascular cerebral si chiar diferite tipuri de cancer. Inclusiv costurile cu medicamentele ar fi mult mai mici.

Mezelurile si carnatii sunt cancerigene, posibil si carnea rosie, pestele are mercur, puiul hormoni - Ce mai mancam Interviu

Renuntarea brusca la carne ar duce insa crescatorii de animale la sapa de lemn. In anumite regiuni ale lumii, pamantul este atat de arid incat nu poate fi folosit pentru a cultiva legume sau cereale.

In zone care nu sunt aride, fostii crescatori de animale ar putea sa se reprofileze si sa lucreze in agricultura, impadurire sau producerea de energie "verde". Pana sa deprinda, insa, tainele noii meserii, ar fi someri. Si ar fi vorba despre somaj in masa, mai ales in comunitati rurale, sarace.

Si cantitatea de emisii din atmosfera, la care contribuie inclusiv animalele, ar fi mai mica. Iar efectele s-ar resimti inclusiv asupra climei. O parte din biodiversitatea pierduta ar reaparea. Ierbivore mari, asa cum sunt bizonii, ar putea trai linistite din nou. La fel s-ar intampla si cu lupii, decimati timp de zeci de ani pentru a nu ataca turmele de oi.

Inclusiv traditiile de la nunti sau alte evenimente importante din viata oamenilor ar avea de suferit. In multe comunitati se ofera animale cand doi tineri isi unesc destinele.

Citeste si cum se va schimba dieta noastra, daca renuntam la carne. Iata de unde ne vom lua aportul de proteine ...citeste mai departe despre "Si ce-ar fi daca toti am renunta la carne si am deveni deodata vegetarieni? Efecte nebanuite" pe Ziare.com

#renuntare carne efecte, #carne boli, #animale gaze efect sera, #crestere animale impact mediu , #Stiri Mediu