Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Schimbarea climei aduce surprize de tot felul. O regiune complet neospitaliera de pe Terra va avea o crestere a populatiei cu 500%!

Schimbarea climei aduce surprize de tot felul. O regiune complet neospitaliera de pe Terra va avea o crestere a populatiei cu 500%!
Clima se schimba, acesta este un fapt cert. Iar acest fenomen are efecte de tot felul. Daca regiuni precum centrul Africii sau chiar Miami Beach vor deveni din ce in ce mai putin primitoare, ba chiar locuri unde cu greu se va putea trai, in altele populatia se va inmulti considerabil, gratie noilor conditii.

Iar una dintre aceste regiuni este Siberia, unde populatia va creste cu 500% pana in 2080, arata IFL Science, care citeaza un raport publicat de Environmental Research Letters.

Acum, Siberia este cunoscuta pentru peisajele sale inghetate, pentru fosilele preistorice perfect conservate, dar asta se va schimba, spun oamenii de stiinta. Chiar si o schimbare a climei deloc dramatica va face ca totul sa inverzeasca in departata si inghetata Siberie.

Siberia, in ciuda faptului ca e atat e vasta, gazduieste doar 27% din populatia Rusiei. Iar aceasta este concentrata in sud, zona cu paduri si stepa, unde clima e mai putin dura si solul mai fertil.

Insa pe masura ce temperaturile urca si multe zone de pe Terra vor fi sufocate de caldura sau scufundate sub ape, Siberia va deveni un loc din ce din ce mai primitor. Desi greu de crezut acum, oamenii de stiinta cred ca clima de aici ar putea sa se apropie de cea de la Mediterana.

Oamenii de stiinta estimeaza ca temperatura ar putea creste in Siberia cu 3,4 pana la 9,1 grade Celsius la mijlocul iernii, in ianuarie, si cu 1,9 - 5,7 grade Celsius la mijlocul verii, in iulie, precipitatiile ajungand pana la 60 mm - 140 mm pe an, ceea ce va face ca zona sa devina extrem de ospitaliera.

Cat despre stratul de permafrost, care ar putea speria pe oricine care ar vrea sa se mute in zona, acesta va deveni tot mai putin, ajungand sa acopere, de la 65%, cat e in prezent, pana la 40% din regiune.

Vezi si Trump a dat tonul, Putin ii tine isonul: Nu emisiile de gaze provoaca schimbarile climatice

A.P. ...citeste mai departe despre "Schimbarea climei aduce surprize de tot felul. O regiune complet neospitaliera de pe Terra va avea o crestere a populatiei cu 500%!" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 846 ori