Sa nu uitam de reciclare: Cum putem sa prindem din urma celelalte tari europene

Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 08:10
1010 citiri

Romania nu poate face progrese semnificative in atingerea tintei de colectare selectiva a deseurilor, care pentru 2020 este de 50%, fara a introduce un sistem de taxare care sa vizeze strict cantitatile de gunoi aruncate de fiecare, a declarat Constantin Damov, co-fondator al Green Group, singurul parc integrat de reciclare a deseurilor din Romania.

Toate modelele de colectare selectiva care sunt implementate in Romania sunt inspirate din tarile vestice. De mai bine de un deceniu, in tari ca Germania, Olanda, Austria sau Italia functioneaza sistemul "pay as you throw" (PAYT).

Programul PAYT este un instrument eficient in cresterea cantitatilor de deseuri separate si reciclate. Aplicarea acestui tip de sistem are ca rezultat economii semnificative de energie si reducerea poluarii de la gropile de gunoi si incineratoare.

"Nu cred ca interzicerea ghenelor de gunoi si majorarea taxei la groapa de gunoi vor rezolva problema. Autoritatile trebuie sa aiba in vedere sistemul 'pay as ...citeste mai departe despre "Sa nu uitam de reciclare: Cum putem sa prindem din urma celelalte tari europene" pe Ziare.com

#reciclare Romania risipa, #reciclare Romania, #reciclare sticla romania, #reciclare produse romania , #Stiri Mediu