Rusia suspenda acordul nuclear si de cercetare in energie cu SUA

Miercuri, 05 Octombrie 2016, ora 22:43
1098 citiri
Rusia suspenda acordul nuclear si de cercetare in energie cu SUA
Foto: Kremlin

Moscova a anuntat, miercuri seara, suspendarea acordului nuclear si de cercetare in domeniul energiei dintre Rusia si Statele Unite.

Aceasta este o replica la sanctiunile economice internationale impuse de americani pentru anexarea Crimeii si finantarea insurgentei pro-ruse din estul Ucrainei.

Anuntul vine dupa ce presedintele rus a semnat, luni, un decret de suspendare a acordului privind eliminarea rezervelor de plutoniu, transmite Reuters.

De asemenea, Executivul rus a precizat ca pune capat pentru aceleasi motive cooperarii nucleare dintre compania Rosatom si Departamentul de Energie al Statelor Unite, privind studiile de fezabilitate pentru convertirea reactoarelor ruse pe uraniu cu imbogatire redusa.

Luni, Vladimir Putin a semnat un decret prezidential privind suspendarea acordului dintre Moscova si Washington legat de eliminarea rezervelor de plutoniu, care ar putea sa fie folosite pentru fabricarea unor focoase nucleare.

In acest sens, presedintele rus semnaleaza ...citeste mai departe despre "Rusia suspenda acordul nuclear si de cercetare in energie cu SUA" pe Ziare.com

#Rusia suspenda acord nuclear SUA , #Stiri Mediu