Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana - Care e motivul si ce spune avocatul tarii noastre

Miercuri, 29 Aprilie 2015, ora 15:33
854 citiri
Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana - Care e motivul si ce spune avocatul tarii noastre

Comisia Europeana (CE) trimite Romania in fata Curtii de Justitie a UE (CJUE) pentru neindeplinirea obligatiei de a transpune in dreptul sau intern legislatia revizuita a UE privind deseurile de ambalaje.

Versiunea revizuita a Directivei privind ambalajele actualizeaza normele privind ambalajele si deseurile de ambalaje, in vederea reducerii impactului acestora asupra mediului.

Statele membre au avut obligatia de a asigura intrarea in vigoare a actelor cu putere de lege necesare pentru asigurarea conformitatii cu directiva pana la 30 septembrie 2013, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul CE.

Romania, care a depasit termenul initial, a primit o scrisoare de punere in intarziere la 29 noiembrie 2013, urmata de un aviz motivat la 11 iulie 2014.

La mai mult de un an si jumatate de la expirarea termenului, directiva inca nu a fost transpusa in legislatia nationala.

Prin urmare, Comisia a decis sa trimita Romania in fata Curtii de Justitie a UE.

Ce spune avocatul ...citeste mai departe despre "Romania, trimisa in judecata de Comisia Europeana - Care e motivul si ce spune avocatul tarii noastre" pe Ziare.com

#Romania data judecata CE, #Romania judecata UE, #Romania judecata gunoaie , #Stiri Mediu