Romania ar putea transfera altor state surplusul de energie regenerabila, insa nu exista proceduri

Duminica, 10 Ianuarie 2016, ora 16:53
1352 citiri
Romania ar putea transfera altor state surplusul de energie regenerabila, insa nu exista proceduri
Foto: Arhiva Ziare.com

Romania isi va realiza obiectivul asumat in fata Uniunii Europene pentru anul 2020, ca 24% din consumul final brut de energie sa provina din surse regenerabile, astfel ca ar putea transfera statistic altor state surplusul de energie verde, se arata intr-un raport privind promovarea si utilizarea energiei din surse regenerabile, publicat de Ministerul Energiei.

"Romania considera ca va realiza obiectivul global stabilit de 24% privind ponderea E-SRE (energiei din surse regenerabile - n.red.) in consumul final brut de energie la nivelul anului 2020, fara sa faca apel la transfer din alte state membre. Ponderile totale ale consumului de energie din SRE in consumul brut de energie din anii 2013 si 2014 sunt 25,13%, respectiv 26,27%, depasind cu mult ponderile stabilite pentru traiectoria indicativa de 19,66% pentru perioada 2013-2014", se precizeaza in raport.

Producatorii "verzi" avertizeaza: Romania ingroapa energia regenerabila - Statul provoaca haos

Astfel ca, pentru perioada ...citeste mai departe despre "Romania ar putea transfera altor state surplusul de energie regenerabila, insa nu exista proceduri" pe Ziare.com

#Romania energie regenerabila, #Romania energie regenerabila surplus , #Stiri Mediu