Rolls-Royce vrea sa construiasca mini reactoare nucleare pana in 2029

Sambata, 25 Ianuarie 2020, ora 09:18
1013 citiri
Rolls-Royce vrea sa construiasca mini reactoare nucleare pana in 2029
Foto: Facebook/Rolls-Royce Motor Cars

Mini reactoarele nucleare ar putea genera energie in Marea Britanie pana la sfarsitul deceniului, in conditiile in care producatorul Rolls-Royce a anuntat ca intentioneaza sa instaleze si sa puna in functiune centrale electrice pana in 2029.

Conform planurilor producatorului, mini statiile nucleare pot fi fabricate in masa si livrate pe bucati in camioane, ceea ce ar face ca preturile sa fie scazute, conform BBC.

Totusi, exista si voci care sustin ca Marea Britanie ar trebui sa renunte la energia nucleara cu totul si sa se concentreze pe energie regenerabila mai ieftina.

Ecologistii au pareri impartite. Unii sustin ca energia nucleara este periculoasa si scumpa, in timp ce altii spun ca pentru a atinge zero emisii nete pana in 2050 sunt necesare toate tehnologiile. Si cu toate acestea, cei din industrie sustin ca mini reactoarele pot concura la pret cu sursele regenerabile cu costuri reduse.

Rolls-Royce are un consortiu pentru a construi mini reactoare modulare si pentru a le instala in locul fostelor centrale nucleare din Cumbria sau in Tara Galilor, iar in cele din urma crede ca va construi intre 10 si 15 statii in Marea Britanie.

A.G. ...citeste mai departe despre "Rolls-Royce vrea sa construiasca mini reactoare nucleare pana in 2029" pe Ziare.com

#Rolls Royce mini reactoare nucleare , #Stiri Mediu