Revolutia promisa de bateriile Tesla a inceput

Sambata, 07 Octombrie 2017, ora 07:30
2588 citiri
Revolutia promisa de bateriile Tesla a inceput
Foto: Tesla

Tesla gaseste tot mai multe intrebuintari bateriilor sale Powerwall si Powerpack, destinate utilizarii casnice, respectiv celei comerciale.

Ambele produse au fost radical imbunatatite anul trecut, astfel incat sa poata fi utilizate in proiecte cat mai diverse, scrie Futurism.

De pilda, bateriile produse de compania lui Elon Musk au ajutat de curand un oras din Australia sa faca economii insemnate. Conectarea unei noi instalatii de dezinfectie a apei la reteaua electrica ar fi presupus construirea unei infrastructuri care ar fi costat localitatea Logan 1,5 milioane de dolari, dar, instaland un sistem Powerpack, autoritatile au reusit sa economiseasca o mare parte din aceasta suma. Desi costurile cu implementarea sistemului nu au fost dezvaluite, se estimeaza ca echipamentul a costat in jur de 100.000 de dolari.

De asemenea, Tesla a sarit in ajutorul oamenilor din Puerto Rico, carora le-a trimis sute de baterii dupa ce infrastructura electrica de pe insula a fost pusa la pamant de uraganul care a lovit in urma cu doua saptamani.

Acum, Elon Musk sustine ca poate reconstrui intreaga retea electrica a insulei cu tehnologia sa. Potrivit lui Musk, panourile solare si bateriile sale alimenteaza deja mai multe insule mici si tehnologia ar putea fi aplicata la scara mai mare, inclusiv in Puerto Rico. Oferta sa a fost luata in serios de guvernatorul insulei, Ricardo Rossello, avand loc in prezent discutii pe aceasta tema.

Una dintre insulele la care se refera Musk este Ta'u din Samoa Americana, care este alimentata aproape in intregime cu energie solara si baterii Powerpack.

De asemenea, Tesla a construit o retea de aproape 55.000 de panouri solare cu o capacitate de 13 megawati pentru insula Kauai din Hawaii.

Unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei in domeniul energiei vizeaza instalarea unei baterii de 100 megaWati in Australia de Sud, tara afectata de caderi majore de curent din cauza intemperiilor. Odata finalizat, acesta va fi cel mai mare sistem de stocare de energie din lume si va putea aproviziona mai mult de 30.000 de locuinte.

Musk insusi si-a fixat ambitiosul obiectiv de a construi bateria intr-un interval de 100 de zile de la semnarea contractului, iar numaratoarea inversa a inceput la finele lunii septembrie. Seful Tesla spune ca jumatate din treaba este deja facuta. ...citeste mai departe despre "Revolutia promisa de bateriile Tesla a inceput" pe Ziare.com

#baterii Tesla, #enegie solara, #baterii stocare energie , #Stiri Mediu