Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la cresterea temperaturii cu 0,3 grade

Vineri, 02 Iunie 2017, ora 20:17
1093 citiri
Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la cresterea temperaturii cu 0,3 grade
Foto: Arhiva Ziare.com

Retragerea SUA din Acordul pentru Clima de la Paris ar putea duce la o crestere suplimentara a temperaturii cu 0,3 grade Celsius, a apreciat vineri, la Geneva, directorul Departamentului pentru cercetare atmosferica si mediu din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Deon Terbalanche.

El a subliniat ca astfel de estimari sunt greu de facut, deoarece cantitatea de emisii de gaze cu efect de sera care vor fi produse de SUA in urmatorii ani sunt greu de cuantificat, relateaza Belga.

Acordul de la Paris, semnat de SUA si alte 187 de tari, este menit sa tina cresterea temperaturii globale "mult sub" 2 grade Celsius fata de nivelul preindustrial. Numai Siria si Niacaragua nu au semnat acordul.

"Devine dificila atingerea acestui obiectiv, cu sau fara Statele Unite", a subliniat, la randul sau, directorul Departamentului pentru clima si apa din cadrul Organizatiei Mondiale de Meteorologie, Johannes Cullmann.

Donald Trump a anuntat joi ca SUA se retrag din Acordul de la Paris, atragand critici din partea comunitatii internationale si a unor companii importante.

"Nu vrem ca alti lideri si alte tari sa mai rada de noi. Si nu o vor mai face", a insistat Trump. "Aceleasi tari care ne cer sa ramanem in Acord sunt tarile care au costat impreuna America mii de miliarde de dolari prin practici comerciale dure si, in multe cazuri, prin contributii laxe la aliantia noastra militara cruciala", a adaugat el.

Decizia lui Trump a fost criticata dur de comunitatea internationala, dar si de numeroase companii importante.

E oficial: Trump retrage Statele Unite din Acordul de la ParisVal de critici la nivel international dupa ce Trump a anuntat ca SUA se retrag din Acordul de la ParisMacron, dupa retragerea SUA din Acordul de la Paris: Au intors spatele lumii. Franta nu va intoarce spatele americanilorTrump le-a explicat personal mai multor lideri ai lumii decizia retragerii din Acordul de la Paris. Ce le-a spusElon Musk a renuntat sa mai fie consilier al lui Trump dupa ce acesta a retras SUA din Acordul de la ParisSute de oameni au protestat in fata Casei Albe dupa ce Trump a retras SUA din Acordul de la ParisBBC: Care sunt primele efecte ale retragerii SUA din Acordul de la ParisRusia sustine ca Acordul de la Paris nu poate fi pus in aplicare fara SUA. Presedintele PE neaga ...citeste mai departe despre "Retragerea SUA din Acordul de la Paris ar putea duce la cresterea temperaturii cu 0,3 grade" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord paris crestere temperatura Trump , #Stiri Mediu