Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Relatia complicata a Chinei cu Mama Natura

Relatia complicata a Chinei cu Mama Natura

In ciuda numelui sau, Marele Zid Chinezesc a inceput ca o serie de fortificatii mai mici, independente, care, crescand si unindu-se, s-au transformat in structura impunatoare pe care o vedem si astazi.

Marele Zid Chinezesc este o metafora excelenta pentru a descrie economia Chinei. Dand puteri tot mai mari guvernelor regionale pentru a incuraja dezvoltarea economica si recompensand oficialii care indeplineau acest tel, tara ca un intreg s-a transformat intr-o putere antreprenoriala si industriala.

Economia Chinei s-a bucurat de o crestere constanta de 10% intre anii 1979 si 2010 si chiar a devansat SUA si a devenit cea mai mare putere a lumii in ceea ce priveste produsul intern brut (PIB) calculat la paritatea puterii de cumparare (PPC).

China a depasit SUA si a devenit cea mai mare economie a lumii (Grafic)

Insa toate acestea au un pret, arata Forbes, intr-o analiza ce evidentiaza relatia complicata a Chinei cu Mama Natura.

Publicatia mentionata prezinta un nou studiu ...citeste mai departe despre "Relatia complicata a Chinei cu Mama Natura" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 979 ori