Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reciclezi electronice uzate si primesti vouchere de reduceri la cumparaturi sau bani

Reciclezi electronice uzate si primesti vouchere de reduceri la cumparaturi sau bani

Bucurestenii care dau catre reciclat electronice uzate pot primi vouchere de reduceri la cumparaturi sau bani si chiar unele premii.

Acestia pot utiliza, in perioada 26 aprilie - 5 iunie, aplicatia Sigurec Mobil, destinata preluarii obiectelor direct de la domiciliu, in cadrul campaniei "Pentru reciclare, cheama ajutoare!".

Cei care fac acest lucru vor putea castiga prin tragere la sorti o serie de premii si pot fi recompensati pe loc cu vouchere de reduceri la cumparaturi sau bani.

Campania "Pentru reciclare, cheama ajutoare!" reprezinta a doua etapa a campaniei de informare si dezvoltare a unei atitudini responsabile a populatiei fata de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) care, prin serviciul Sigurec Mobil, ajung direct si sigur in fabricile de reciclare din Romania.

"Serviciul de colectare Sigurec Mobil integreaza sisteme performante pentru colectarea deseurilor, toate camionetele fiind dotate cu echipamente de cantarire si operand in baza unui software inteligent ce inregistreaza in timp real tranzactiile efectuate. In felul acesta, sunt furnizate date clare si precise, precum tipul si greutatea deseurilor colectate. Totodata, aplicatia inregistreaza si monitorizeaza performantele de colectare si calculeaza cantitatea de CO2 salvata prin sortarea si trimiterea deseurilor spre reciclare", se arata in comunicatul initiatorilor campaniei realizata de Green Group si Ecotic.

Sigurec, de la expresia "sigur reciclat", este un proiect de colectare selectiva al Green Group care s-a dezvoltat in etape, incepand din 2012. In prezent, reteaua include un numar de 161 puncte fixe si mobile de colectare in 36 de judete din Romania.

Green Group este cel mai mare parc integrat de reciclare din Europa de Sud-Est, reunind sase companii specializate in gestionarea, reciclarea si valorificarea diverselor tipuri de deseuri, de la deseuri PET si alte tipuri de deseuri plastice, pana la sticla, echipamente electrice si electronice, becuri, neoane sau baterii.

Ecotic este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. In cei 10 ani de activitate, organizatia a gestionat in sistemul Ecotic peste 93.000 de tone DEEE.

Potrivit unui studiu realizat de Institutul de Politici Publice (IPP), in colaborare cu Ecotic, aproape 20% dintre producatorii de echipamente electrice si electronice au cunostinta despre tinta de c ...citeste mai departe despre "Reciclezi electronice uzate si primesti vouchere de reduceri la cumparaturi sau bani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1424 ori