Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

PSD da liber la construit in Delta Dunarii

PSD da liber la construit in Delta Dunarii

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat un ordin prin care le permite dezvoltatorilor sa construiasca pensiuni in Delta Dunarii chiar si pe terenuri de numai 200 de metri, in conditiile in care, pana acum, acestia putea construi doar daca aveau cel putin 1.000 de metri de teren.

"Noua prevedere era necesara pentru ca aceasta zona este limitata ca suprafata de uscat, iar vechile conditii de dezvoltare turistica faceau imposibile majoritatea investitiilor in una dintre cele mai atractive zone din tara noastra, dar si din Europa. Asadar si cei care detin suprafete mici de teren in Delta, inconjurate sau traversate de apele Dunarii, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice si pot primi bani pentru investitii", se arata intr-un comunicat al Ministerului Turismului.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a discutat cu presedintele Consiliului Judetean Tulcea, duminica, despre aceste noi facilitati si a cerut autoritatilor locale sa creeze la randul lor conditii pentru atragerea de noi investitori si pentru dezvoltarea cat mai rapida a Deltei Dunarii si implicit a zonelor limitrofe.

"Orice constructie de tip agroturistic in zona Biosferei Deltei Dunarii va fi permisa de acum chiar daca zona de uscat se va intinde doar pe 200 mp, insa doar in conditiile si sub prevederile stricte de protectie a mediului, faunei si florei din Delta. Sunt sustinatorul dezvoltatorilor in turismul romanesc, dar raman cel mai indarjit protector al zonelor naturale din Romania. Nu voi tolera nicio abatere de la regulile de mediu, pentru ca sunt adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile si dedicate generatiilor viitoare", a precizat Ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Ministrul a participat duminica si la inaugurarea celui mai mare restaurant plutitor din Delta Dunarii. ...citeste mai departe despre "PSD da liber la construit in Delta Dunarii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1803 ori