Protest urias la Washington: Pana si o vedeta de Oscar a iesit in strada impotriva lui Trump (Foto)

Duminica, 30 Aprilie 2017, ora 08:40
2600 citiri
Protest urias la Washington: Pana si o vedeta de Oscar a iesit in strada impotriva lui Trump (Foto)
Foto: Twitter/@Anti_DJTrump

Zeci de mii de americani au defilat, sambata, de la Capitoliu la Casa Alba, pentru a marca importanta luptei impotriva incalzirii globale si a denunta pozitiile retrograde ale presedintelui Donald Trump in aceasta chestiune.

Acest "Mars pentru clima" s-a derulat pe o vreme caniculara in cea de-a 100-a zi a presedintiei omului de afaceri sceptic in privinta schimbarilor climatice, tinta a numeroase sloganuri si foarte criticat de catre manifestantii de toate varstele, relateaza AFP.

Actorul Leonardo DiCaprio a luat parte la defilare in mijlocul unui grup de amerindieni. "Schimbarile climatice sunt reale", era scris pe o pancarta pe care o tinea in fata sa.

Today's #ClimateMarch leaves me inspired & hopeful for our future. We must continue to work together & fight for #climatejustice. pic.twitter.com/FcZhxGqGw8- Leonardo DiCaprio (@LeoDiCaprio) 30 aprilie 2017

La mars a fost si fostul vicepresedinte SUA, Al Gore.

We must #BeInconvenient to save our home. Thanks to everyone around the world who participated in the #ClimateMarch. pic.twitter.com/z9FDuhDJ4X- Al Gore (@algore) 30 aprilie 2017

"Trump revine asupra legilor adoptate, vorbeste despre iesirea din Acordul de la Paris (din decembrie 2015 asupra schimbarilor climatice), incearca sa relanseze productia de petrol si carbune in timp ce sunt in declin, face exact contrariul a cea ce trebuie sa faca", a detaliat Robert Siegel, un inginer venit din statul New York pentru a lua parte la manifestatie.

Day 1, the #WomensMarch. Day 100 the #ClimateMarch. Trump's agenda will meet continued resistance.#Resist pic.twitter.com/TuaSRNA84B- Mike Hudema (@MikeHudema) 30 aprilie 2017

Unele pancarte s-au inspirat din faimosul slogan al lui Trump, transformandu-l din "Sa redam maretia Americii" in "Sa redam frigul Americii".

Altii au luat in deradere costul pentru mediul inconjurator al frecventelor sale deplasari in weekend in Florida, adaugand ca resedinta sa de la Mar-a-Lago este amenintata de cresterea nivelului oceanelor.

"Reprezentam majoritatea, chiar daca nu suntem acum la putere. Majoritatea populatiei este de acord cu ideile acestui mars", a afirmat Bill Jenkins, un profesor de muzica, referindu-se la votul popular pierdut de Donald Trump la alegerile pe care le-a castigat la 8 noiembrie.

Multe bannere purtau inscriptii pentru promovarea unei economii mai verzi care sa acorde un loc mai important energiei regenerabile si avertizau despre pericolul lipsei de actiune, denuntan ...citeste mai departe despre "Protest urias la Washington: Pana si o vedeta de Oscar a iesit in strada impotriva lui Trump (Foto)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#protest schimbari climatice Trump , #Stiri Mediu