Protest pe Transfagarasan: Zeci de activisti au blocat camioanele cu lemne (Video)

Vineri, 10 Martie 2017, ora 13:51
1732 citiri
Protest pe Transfagarasan: Zeci de activisti au blocat camioanele cu lemne (Video)
Foto: Captura video Facebook/Agent Green

Peste 30 de activisti Agent Green, oameni de stiinta si alpinisti profesionisti au blocat vineri, pe Transfagarasan, camioanele incarcate cu arbori din muntii Fagaras. Protestatarii cer ancheta la Vidraru si moratoriu national la exploatarea padurilor virgine.

Conform unei postari de pe contul de Facebook al organizatiei, "protestatarii trag prin aceasta actiune pasnica spontana semnalul de alarma cu privire la distrugerea ultimelor paduri virgine din zona Vidraru, care pun in pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic national".

Protestatarii au instalat corturi speciale si au afisat bannere cu mesajul "Salvati Ultimele Paduri Virgine" in limbile romana si engleza.

In timpul protestului, oamenii au discutat prin telefon cu un reprezentant al Ministerului Apelor si Padurilor, care le-a transmis ca oficialii sunt "foarte ingrijorati" de ceea ce reclama ei.

"Am primit si adresa dumneavoastra, pe care am inregistrat-o la minister si vreau sa va spun ca suntem foarte ingrijorati de cele scrise acolo. Doamna ministru Adriana Petcu a fost informata despre actiunea dumneavoastra. Am trimis deja Garda Forestiera, am solicitat Garzii Forestiere sa faca o informare chiar in cursul zilei de astazi cu privire la situatia de acolo", a declarat reprezentantul ministerului.

In timpul convorbirii cu reprezentantul ministerului Apelor si Padurilor, protestatarilor li s-a promis ca miercuri vor fi primiti la discutii de catre Adriana Petcu.

Citeste si Greenpeace: In Romania sunt aproape 100 de cazuri de taieri ilegale de copaci pe zi ...citeste mai departe despre "Protest pe Transfagarasan: Zeci de activisti au blocat camioanele cu lemne (Video)" pe Ziare.com

#protest activisti mediu munti Fagaras, #protest camioane lemne munti Fagaras, #paduri munti Fagaras, #taieri ilegale paduri Romania , #Stiri Mediu