Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Avertismentul primit de clienții IKEA, direct pe produse: ”ATENȚIE: pot conține urme din lemn de la păduri seculare din România” FOTO

Avertismentul primit de clienții IKEA, direct pe produse: ”ATENȚIE: pot conține urme din lemn de la păduri seculare din România” FOTO

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz au organizat un protest curajos față de tăierile de păduri din țara noastră în noul magazin Ikea din centrul Vienei.

Reprezentanții acestor asociații au lipit pe mai multe produse magazin etichete prin care avertizează consumatorii, cu mesajul: ”ATENȚIE: poate conține urme din lemn de la păduri seculare din România’.

Un alt mesaj transmis de protestatari a fost ”IKEA, OPREȘTE MASACRUL ÎN PĂDURILE SECULARE DIN ROMÂNIA”.

”Modul grotesc în care IKEA se preface că este sustenabilă prin noul său magazin din Viena este exemplul perfect care ilustrează cum corporațiile multinaționale încearcă să își acopere crimele din lanțul de producție prin spălarea imaginii. Sursa ilegală a lemnului a fost documentată în repetată rânduri, cu exemple clare din Siberia, Ucraina și România. Vremea etichetelor proprii ale corporațiilor este la apus.

Este nevoie de o lege nouă care să arate proveniența tuturor materialelor și care să îi facă responsabili personal legal pe șefii companiilor și consiliul director dacă pun pe piață produse care au abuzat natura și lucrătorii. Practic, dacă această lege ar fi deja în vigoare, atunci șeful IKEA din Austria ar plăti miliarde și ar face pușcărie pentru că vinde mobilă din lemn ilegal din România. În următorii ani ne vom concentra ca asta să devină lege”, a spus Veronica BOHRN MENA, Purtător de Cuvânt Lieferkettengesetz, Austria.

Gabriel Păun, președintele Agent Green, a acuzat că ”în plină urgență climatică, IKEA rade cu prioritate pădurile seculare, adică cele mai reziliente în fața provocărilor cauzate de vreme, cele bogate în biodiversitate, care produc cel mai mult oxigen, protejează apa, solul și stochează cel mai mult carbon. Este criminal ce face IKEA.”

Potrivit Agent Green, IKEA este cel mai mare proprietar privat de păduri din România, unde deține aproximativ 50.000 de hectare, potrivit money.ro ...citeste mai departe despre "Avertismentul primit de clienții IKEA, direct pe produse: ”ATENȚIE: pot conține urme din lemn de la păduri seculare din România” FOTO" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 629 ori